Župa Bučica obilježila dan svoga zaštitnika sv. Antuna Padovanskog

Večernjom misom u Župi Bučica, u četvrtak 13. lipnja proslavljen je zaštitnik župe sv. Antun Padovanski. Svetu misu predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s glinskim župnikom vlč. Ivicom Mađerom, viduševačkim župnikom vlč. Marjanom Štinglom i domaćim župnikom vlč. Ivanom Petrovićem.

Okupili su se brojni vjernici iz župe i okolice te gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

VEZANE VIJESTI
GORNJI VIDUŠEVAC Dan zahvale Udruge "Sveta Agata"

Sveta misa je započela ispred župne kuće gdje je na početku biskup blagoslovio zdenac koji je iskopao vlč. Janko Vedrina, župnik mučenik, u travnju 1935. godine. Zdenac je ove godine obnovljen u spomen na ubijenog župnika. Biskup je zatim i blagoslovio crkvena zvona koja su obnovljena donacijama vjernika i Sisačko-moslavačke županije.

U svojoj homiliji biskup Košić je naglasio požrtvovnost svetog Antuna koji je propovijedao svojim životom. Nisu mu uvijek bile potrebne riječi nego upravo djela. Istaknuo je i divnu sliku njegove propovijedi ribama.

VEZANE VIJESTI
Stotinu župljana iz Bučice posjetilo svojeg dosadašnjeg župnika

Na kraju mise bio je blagoslovio župne zastave na kojoj se nalazi sveti Antun i Dijete Isus. Utkani likovi su rađeni prema slici koja se nalazi u crkvi. Dio župne zastave je blagoslovljen, a u planu je da se prvi puta zastava nosi ove godine na hodočašće Majci Božjoj u Mariju Bistricu.

Prije svete mise biskup je posjetio kapelu u Ilovačku pored koje se gradi pastoralni dom za župljane, a nakon mise održan je za sve sudionike domjenak lokalnom DVD-u.

Prethodni članakPRIJENOS 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline
Sljedeći članakSvetkovina Presvetog Trojstva u Slatini Pokupskoj