Vijenci i svijeće kod spomenika “Suza” i Sveta misa za Domovinu

Nakon jutrošnjeg polaganja vijenca i paljenja svijeća na grob poginulog policajca Tomislava Roma koji je smrtno stradao prije točno 26 godina u napadu na Policijsku postaju Glina od strane pobunjenih Srba potpomognutih JNA, program obilježavanja 26. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu u Glini nastavljen je okupljanjem uzvanika kod zgrade Policijske postaje u ulici Tomislava Roma, a potom i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu na Trgu bana Josipa Jelačića. 

Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Hrvatskog sabora i Sisačko-moslavačke županije, Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave sisačko-moslavačke, Grada Gline i Gradskog vijeća, pripadnici policije i vojske, obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, izaslanstva političkih stranaka i drugi.

U Župnoj crkvi svetog Ivana Nepomuka potom je služena Sveta misa koju je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić.

 

 

 

Program obilježavanja 26. obljetnice početka Domovinskog rata u Glini bit će nastavljen u 12 sati svečanim otvaranjem sportskih susreta u spomen na poginulog policajca Tomislava Roma u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke na ŠRC-u Banovac, a u 12.30 počet će svečani program u Hrvatskom domu u Glini.

Sve se odvija u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke te Grada Gline i gradonačelnika Stjepana Kostanjevića, a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, čiji će izaslanik biti sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

Prethodni članakVIDEO – Zvoni zvono na kapeli Bezgrešnog Srca Marijina u Gornjem Taborištu
Sljedeći članak“Naučimo o toleranciji zajedno” – zajednički projekt Udruge Lutum, SŠ Glina i DV Bubamara