VIDEO – Velika Gorica želi biti partner u razvoju Gline

U radnom posjetu Gradu Glini danas je boravilo izaslanstvo Grada Velike Gorice predvođeno gradonačelnikom Draženom Barišićem. Razmjena dosadašnjih iskustava, razrada zajedničkih budućih projekata te povezanost ovih prijateljskih gradova još iz vremena Domovinskog rata bili su okosnica posjeta.

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i njegova zamjenica doktorica Sanja Štingl Vlašić, u pratnji vodstva glinskog Komunalca i Vodovoda, i gosti iz Velike Gorice, među kojima su, osim gradonačelnika, bili i predstavnici tamošnjeg Komunalca, Vodoopskrbe i Čistoće, najprije su obišli glinsko Odlagalište komunalnog otpada Gmajna, a potom su se uputili do Spomen obilježja u Gornjem Viduševcu, dok su kod spomenika “Suza”, zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga, zapalili svijeće svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu na području Gline.

U nama prijateljski grad Glinu došli smo iz više razloga, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.


Međutim, ovdje moramo razgovarati i o tome kako živjeti danas i kako graditi zajedničku bolju budućnost.

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević zahvalio je velikogoričkom gradonačelniku na dobrim partnerskim odnosima i na posjetu Glini.

A nama koji živimo u Glini, Velika Gorica može pomoći svojim iskustvom jer je jedan od najvećih i najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj, nastavio je Kostanjević.

Gradonačelnik je i konkretizirao neke buduće zajedničke projekte Gline i Velike Gorice.

O svemu navedenom bilo je i riječi na kasnijem zajedničkom sastanku u Gradskoj upravi Grada Gline, a na kojemu su dogovoreni i budući prvi potezi u realizaciji zajedničkih projekata Gline i Velike Gorice.

Prethodni članakU Skeli obilježena godišnjica pokolja
Sljedeći članakDarinko Dumbović predstavio izborni program u Glini