VIDEO U našem gradu proslavljamo završnu pobjedu u Domovinskom ratu

Predaja 21. krajiškog korpusa u Gornjem Viduševcu označila je kraj rata na ovim prostorima

Danas se u gradu Glini proslavlja velika i završna pobjeda Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu i predaje 21. korpusa neprijateljske vojske.

Predaja 21. krajiškog korpusa u Gornjem Viduševcu označila je kraj rata na ovim prostorima, ali i dalje se ginulo, za hrvatski teritorij borbe su se vodile u hrvatskom Pounju, Dvor još nije bio potpuno slobodan, neprijatelj je još pružao otpor i nanosio veliku štetu koja se i danas sanira.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Obilježen Dan logora Glina

Jutros u 9,00 sati ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata „Suza” položeni su vijenci i upaljenje svijeće za sve one koji su svoj život položili na oltar Domovine. U ime predsjednika RH vijenac je položio i upalio svijeću general bojnik Tihomir Kundid. U ime predsjednika Vlade vijenac je položio državni tajnik Špiro Janković, u ime Hrvatskog sabora vijenac je položila saborska zastupnica Marijana Petir. Vijenac je položio u ime Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak, potom izaslanstvo Grada Gline predvođeno gradonačelnikom Ivanom Jankovićem. Vijence su položili ratni veterani, izaslanstvo udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Gline.

VEZANE VIJESTI
Premijera dokumentarnog filma “Ovčara: Neispričana priča” u subotu u Glini

Potom je svečanost nastavljena kod spomen tenka u Gornjem Viduševcu.

Prethodni članakVIDEO Gređanke i Gređani u Maloj Solini oduševili publiku
Sljedeći članakGLINA Dio naselja danas bez struje