VIDEO Prihvaćen Prijedlog II. izmjena i dopuna Proračuna Grada Gline za 2023. godinu

Svi projekti koji su započeti bit će završeni, istaknuo je gradonačelnik Ivan Janković

U Hrvatskom domu, Glina održana je u ponedjeljak, 27. studenoga 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline.

Na Dnevnom redu našlo se pet točaka s nekoliko podtočaka, od kojih je najvažnija ona o Izmjeni i dopuni Proračuna Grada Gline za 2023. godinu:

Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Gline Katica Filipović izvjestila je o Prijedlogu II. izmjena i dopuna Proračuna Grada Gline za 2023. godinu:

“ Bližimo se kraju godine i logično je da moramo uravnotežiti Proračun, dovesti ga u realne okvire mada je to ove godine zaista teško. Bila je teška godina. Borili smo se sa niz projekata vezanih za obnovu, a i svih ostalih projekata. U ovim drugim izmenama vidjeli ste, ima dosta pretumbacija, smanjenja, povećanja, neke aktivnosti, odnosno projekti se miču iz Proračuna, jer će se predložiti vjerojatno u Proračunu za 2024. godinu. Dodaju se neki novi projekti koji će započeti ove godine, budući da će se grad javiti na neke natječaje pa moramo imati osigurano u Proračunu. Isto tako za neke projekte krenut će javna nabava do kraja godine i oni moraju biti u Proračunu. Ukupan iznos u kome je Proračun utvrđen je 39.687.661 euro, što je svega 313.643 eura više nego tekući Proračun, odnosno 0,8% više.”

Popunu Proračuna, financiranje i projekte pojasnio je predlagatelj, gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“ Grad Glina koja ima izvorne prihode koji su na razini na kojoj jesu, imamo fiskalnih izravnanja 1,8 milijuna i svojih prihoda otprilike toliko. Grad Glina s tim izvorima, s tim financijama jedva da može pokriti nazovimo to hladni pogon funkcioniranja Grada i svega onoga što vezuje to financiranje. Koristili smo priliku da se prijavimo na sve fondove koji su bili u tom trenutku otvoreni. Najizdašniji fond od svih tih fondova je bio Fond solidarnosti zbog situacije nakon potresa. I te projekte, sukladno projektnim dokumentacijama koje su izvršene, smo prijavili na te javne pozive. Sredstva smo dobili, odobrena su nam od provedbenih tijela Ministarstva culture. Sve ono što do 30. lipnja 2023. godine nije izvršeno, izvršava se upravo sada u ovom drugom dijelu godine i u prvom dijelu iduće godine, a bit će financirano iz državnog proračuna, iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka. Rezimirano, svi projekti koji su započeti bit će završeni u odnosu na planirano, ali iz drugih izvora financiranja.”

Sve ono što neće biti obavljeno ove godine, obavit će se iduće ili one nakon toga, rekao je Janković, bitno je da su sredstva osigurana i da su projekti u tijeku.

Prijedlog II. izmjena i dopuna Proračuna Grada Gline za 2023. godinu prihvaćen je sa devet glasova za i četiri suzdržana glasa. Video zapis 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline pogledajte u nastavku:

 

 

Prethodni članakFOTO/VIDEO 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline
Sljedeći članakBožićni koncert Glinske tamburice i prijatelja