VIDEO Obilježena 31. godišnjica stradavanja Skele

Iako se skoro nebo spustilo na zemlju skeljani ni ove godine nisu zaboravili 28. kolovoza 1991.g. dan kada je njihovo selo napadnuto od strane pobunjenih Srba, prvih susjeda s obližnjih brda.

U subotu 27. kolovoza 2022. u organizaciji Zavičajnog Kluba Skela održano je obilježavanje 31. godišnjice stradanja Skele.

Naime, 28. kolovoza 1991. godine, u početcima Domovinskog rata, Skela i njeni mještani. doživjeli su tragediju čije posljedice su i danas prisutne. Selo je u potpunosti uništeno, spaljeno, a stanovnici koji su zatečeni kod svojih kuća, mučki ubijeni.

VEZANE VIJESTI
GLINA: Vozilom upravljao pod zabranom i sa 2,01 promila

U 18:00 Položeni su vijenci i upaljene svijeće ispred križa na groblju, potom je služena Sveta misa koju je predvodio župnik župe svetog Ivana Neponuka u Glini i kanonik Stolnog kaptola Svetog Križa u Sisku, prečasni Ivica Mađer.

Nakon svete mise održano je druženje u prostorijama zavičajnog kluba skela kojeg su vrijedni mještani obnovili, uredili i priveli zajedničkom potrebama.

VEZANE VIJESTI
Iz glinskog gradskog parka ukradene sadnice

Na događaju su bili gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković,  predsjednik Zavičajnog Kluba Skela, predsjednik Mladen Štajdohar, a muzeju i uređenju objekta govorila je Robertina Štajdohar, ravnateljica OŠ Glina.

Prethodni članakObavijest o prekidu napajanja električnom energijom
Sljedeći članakProvala u obiteljsku kuću oštećenu potresom