VIDEO Marinbrod proslavio svog nebeskog zaštitnika

Stepinčevo obilježeno 22. put

Stepinčevo, koje Marinbrod slavi kao Dan sela, obilježili su mještani ovog naselja na području grada Gline. 

Zajedno sa sumještanima župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je nazočio svetoj misi, koju su predvodili don Paško Glasnović i glinski župnik Ivica Mađer.

Riječ je o 22. Stepinčevu u Marinbrodu, podsjetio je Žinić: „Kako smo se vratili poslije Domovinskog rata u svoje srušeno, spaljeno selo, ljudi koji su gotovo pet godina bili u progonstvu i težili se vratiti u svoj dom odabrali su upravo Stepinca, našeg blaženog kardinala za zaštitnika, jer i on je patio za Hrvatsku, za hrvatski narod, za svoju Domovinu. Godine 1998. kada je u Mariji Bistrici papa Ivana Pavao II. proglasio kardinala Stepinca blaženikom mi smo tada gradili našu kapelicu i upravo posvetili njemu kao zaštitniku. Zadnje 22 godine čuva nas pa i ovih zadnjih dana kada je ovaj kraj ponovno zadesila velika nesreća.“

VEZANE VIJESTI
U Gornjem Viduševcu proslavljen zaštitnik sv. Franjo Ksaverski

Potres koji je ponovno uznemirio ljude, ali sva sreća nitko nije ozlijeđen. Ova misa koja je pokazala zajedništvo garancija je da će ovdje život opstati, zaključio je župan.

Svijeće kod kapele bl. Alojzija Stepinca u Marinbrodu zapalili su mještani u spomen na žrtvu njihovog zaštitnika, ali i za sve preminule mještane sela kao i sve tragično preminule u razornom potresu.

VEZANE VIJESTI
Ove subote Kobasijada u Marinbrodu

Don Paško Glasnović podsjetio je da imamo Onoga koji je liječnik za sve naše boli: „Isus Krist! Neka nam i u ovoj patnji bude tješitelj i onda ćemo sve lakše podnijeti. Ako hoću, lako ću, ako neću, kako ću? Ako odbijemo Boga nećemo nikako moći ići naprijed. Poručujem svim našim dragim vjernicima, ljudima dobre volje koji su stradali u ovom potresu neka dođu k Isusu i on će nam pomoći nositi naš lriž. Nastojte svima govoriti neka se uzdaju u Boga.“

VEZANE VIJESTI
Neprolazna radost Uskrsa

Iako je misa održana u korablji pod strogim epidemiološkim mjerama i uz zvuk kiše, mještani Marinbroda obilježili su njima važan dan za selo, u nadi da će iduće Stepinčevo biti održano u nekim boljim i mirnijim vremenima.

 

Prethodni članakDvorišće u srijedu bez struje
Sljedeći članakPrijavite štetu na poljoprivrednim dobrima!