VIDEO Hodočašće brojnih vjernika iz Gline i okolice u Goru

Misno slavlje predvodio sisački biskup Vlado Košić

Tradicionalno, vjernici iz Gline i okolnih mjesta hodočastili su u marijansko svetište u Gori.

Blagdanskom slavlju nazočili su brojni hodočasnici, od kojih je dio pristigao pješice iz tri petrinjske župe te iz Gline i okolnih mjesta, a prisutni su bili i predstavnici gradskih i županijskih vlasti.

Među hodočasnicima bio je i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“Danas smo hodočastili u župu Gora, iz Gline smo išli pješice kao i svake godine do sada. U ovim teškim trenucima tražimo utjehu u Bogu pa tako i ovaj put utječemo se Majci Božjoj Gorskoj koja je na neki način sunce naših stradanja. Danas tu nalazimo utjehu i nadu. Tako smo i hodočastili, prinoseći, na neki način i svoju žrtvu.”

VEZANE VIJESTI
Veliki broj Glinjana na proslavi Velike Gospe u Gori

Poseban je ovo dan, istaknula je gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes:

“Majka naših stradanja kojoj smo se utjecali u ratu, opet se utječemo u ovom stradanju, u ovoj katastrofi koja nas je zatekla. Znamo da je župa Gora bila epicentar potresa, da je dosta objekata stradalo. Ljudi govore da su uklonjeni neki objekti koji su čekali donacije. Nadamo se da će se to sve ubrzati tijekom narednog razdoblja.”

Komes je izrazila nadu i vjeru da će marijansko svetište uz pomoć Grada, Županije i Biskupije biti uređeno te da će župa dobiti na još većem značaju.

VEZANE VIJESTI
GRAČANICA ŠIŠINEČKA Obilježen blagdan svetog Lovre

Ispred Sisačko-moslavačke županije svim vjernicima blagdan je čestitao zamjenik župana Mihael Jurić:

“Bez obzira na oštećenja na crkvi, vidi se da duh vjernika, naših ljudi, naše Biskupije živi i dalje. Okupio se veliki broj vjernika i hodočasnika i to mi je jako drago. Drago mi je da, bez obzira na ove teške okolnosti koji nagrizaju duh našeg naroda, vidimo da je duh nesalomljiv. Vjerujem da ćemo iz te vjere pronaći ljubav i zajedništvo da obnovimo naše kuće, naše domove i vratimo život na ovo naše područje.”

VEZANE VIJESTI
Tisuće vjernika na proslavi Velike Gospe u Gori

U marijanskom svetištu Sisačke biskupije Majke naših stradanja u Gori misno je slavlje predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Prije mise biskup je u dvorištu u potresu stradalog svetišta blagoslovio novopostavljeni križ s Isusom i Marijom podno križa te reprodukciju slike Majke Božje Gorske. Križ je djelo akademskog kipara Tomislava Kršnjavija, isklesan je iz mramora, težine je 6 tona i visine više od 5 metara, a nastajao je više od pet godina.