VIDEO – Grad Glina i SMŽ osigurali vozilo za DVD Viduševac

Župljani Župe Svetog Franje Ksaverskog, mještani i svi prijatelji Gornjeg Viduševca procesijom i svečanim misnim slavljem u nedjelju, 14. svibnja proslavili su blagdan Gospe Fatimske, prilikom čega je obilježen i blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Upravo je za Dobrovoljno vatrogasno društvo Viduševac ovogodišnji blagdan Gospe Fatimske bio itekako značajan jer je, prilikom njegove proslave, obavljena i primopredaja vatrogasnog vozila ovom DVD-u, vrijednog 125 tisuća kuna, a kojeg su zajednički financirali Grad Glina sa 100 tisuća kuna i Sisačko-moslavačka županija sa 25 tisuća kuna, rekao nam je Vlado Crnković, predsjednik DVD-a Viduševac.


S mladim članstvom u DVD-u nemamo problema, ističe Crnković.

Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Grada Gline svim župljanima čestitao je blagdan Gospe Fatimske, a svim vatrogascima blagdan svetog Florijana.

Vatrogasno vozilo blagoslovio je vlč. Marijan Štingl, mladi viduševački župnik, a proslavi Florijanova i blagdana Gospe Fatimske, od čijeg je ukazanja u Fatimi prošlo točno 100 godina, nazočio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Župan Žinić najavio je i obnovu Vatrogasnog doma.

Moramo djelovati svi zajedno, a svima nam mora biti u interesu razvoj ovog kraja i ostanak mladih u njemu, zaključili su župan Žinić i gradonačelnik Kostanjević.

Prethodni članakModernizacija sustava javne rasvjete u Glini
Sljedeći članakU naredne tri godine bit će uređena Katastarska općina Glina