U naredne tri godine bit će uređena Katastarska općina Glina

U Gradskoj upravi Grada Gline gradonačelnik Stjepan Kostanjević održao je radni sastanak s predstavnicima Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sisku i Područnog ureda za katastar Sisak. U naredne tri godine područje katastarske općine Glina, koje se u ovom slučaju poklapa i s naseljem Glina, bilo bi napokon katastarski uređeno. Usklađivanjem zemljišnih knjiga vlasnici će napokon biti sigurni da će dobiti ispravne potvrde vezane uz nekretnine, pojašnjava voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sisku Dijana Ljubešić Pušić:


Ozren Šukalić, voditelj odjela u Područnom uredu za katastar Sisak, zadužen je za poslove nove izmjere i izlaganja na javni uvid podataka katastra i zemljišne knjige:

Osim što su podaci zastarjeli, od posljednjeg snimanja sagrađeno je oko 1000 objekata na tom području, koji će nakon postupka također biti uvedeni u katastar i zemljišnu knjigu. Sve će se to obaviti u suradnji Državne geodetske uprave i Grada Gline, pojasnio je gradonačelnik Stjepan Kostanjević:

Svi sudionici sastanka pozvali su sve stanovnike naselja Glina da se odazovu na poziv koji će im biti dostavljen na kućnu adresu.

Prethodni članakVIDEO – Grad Glina i SMŽ osigurali vozilo za DVD Viduševac
Sljedeći članakU Srednjoj školi Glina svečano otvorene nove učionice