VIDEO Donacija računala OŠ Glina

I onda kruška, jabuka, šljiva…

Veselo je bilo u Osnovnoj školi Glina! Naime, djeca folklorne sekcije na ovaj način su zahvalila za dodjeljenu donaciju računala od strane počasnog konzula RH u Mađarskoj i Hrvatske veterinarske komore.

Informatičku opremu vd ravnatelju OŠ Glina Zoranu Kirinčiću uručili su počasni konzul RH u Mađarskoj dr. Atila Kos i predsjednik Hrvatske veterinarske komore dr. Ivan Zemljak.

“Donacije računala za našu su školu iznimno važne. Od prije tri godine uvedena je izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda te potrebe koje smo imali nisu bile dostatne za jednu informatičku učionicu. S ovom donacijom računala, uspjet ćemo napraviti još jednu informatičku učionicu kako bi svi naši učenici imali što kvalitetniju nastavu informatike.”, rekao je Kirinčić.

VEZANE VIJESTI
Međunarodni dan volontera bit će obilježen u Glini

Najveći doprinos ovoj donaciji informatičke opreme dao je počasni konzul RH u Mađarskoj dr. Atila Kos, ovom prilikom istaknuo je predsjednik Hrvatske veterinarske komore dr. Ivan Zemljak:

“Da pokažemo da veterinarska struka nije tu samo zbog zaštite javnog zdravlja životinja i ljudi. Veterinari su i društveno odgovorni i na ovaj način možemo pomoći jedinicima lokalne samouprave. Pomogli smo i prije toga…”

VEZANE VIJESTI
Zagrebački studenti pomažu kolegama s potresom pogođenih područja

U ime Sisačko-moslavačke županije primopredaji donacije nazočio je zamjenik župana Mihael Jurić:

“Vama donatorima i svima koji su bili uključeni u ovu hvalevrijednu akcije velika hvala. Istaknut ću još jednom veliku pomoć mađarske Vlade. Nakon potresa, mađarska Vlada pokazala je da je veliki prijatelj Republici Hrvatskoj.”

Podršku ovoj donaciji dao je i u OŠ Glina i Dr. Miklós Udvar-Helyi, konzul Republike Austrije u Mađarskoj, predsjednik Vijeća Srednje Europskog konzularnog zbora:

“Želimo pomoći poklonom koji smo donijeli. To su računala koja smo donijeli i prošle godine, a sada smo nadoknadili. Time želimo doprinjeti vašem znanju i unaprijediti vašu marljivost.”

VEZANE VIJESTI
Natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima s područja grada Gline

Počasni konzul RH u Mađarskoj dr. Atila Kos već je treći put došao u Glinu:

“Odmah smo se uključili! Djeca moraju učiti, unatoč tragediji, potresu koji se dogodio. Vidimo nakon dvije godine da je sve kao da ga nije bilo, ali bilo ga je, jer to sve ostane u pamćenju, u duši.”

Primopredaji donacije nazočio je i konzul Republike Mađarske u Zagrebu Radovan Rus.

Prethodni članakPoziv na iskaz interesa za davanje stana/kuće u najam
Sljedeći članakDovršeno kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva