VIDEO – Dobra godina za Vatrogasnu zajednicu Grada Gline

U godini u kojoj navršava 20. obljetnicu svog osnutka, Vatrogasna zajednica Grada Gline u utorak, 25. travnja održala je svoju 21. redovnu godišnju Izborno-izvještajnu skupštinu.

Skupštini, održanoj u prostorijama DVD-a Glina, osim članica i članova 7 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su u sastavu ove zajednice, nazočili su i predstavnici prijateljskih društava iz Petrinje, Novske, Kutine, Siska, Topuskog i Gvozda, predsjednik Vatrogasne zajednice SMŽ Mijo Brlečić, donatori i suradnici te župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

Na skupštini je izabrano novo-staro vodstvo pa će Ivo Prajdić i u narednom razdoblju biti na čelu Vatrogasne zajednice Grada Gline koja okuplja više od 400 vatrogasaca iz Gline, Viduševca, Novog Sela Glinskog, Malog Gradca, Šatornje, Gornjeg Taborišta i Bučice.

Prošla godina za njih je bila jako dobra, odnosno manje aktivna od one teške 2014. godine, ističe Prajdić.

 

 


U posljednje vrijeme dosta se radi i na vatrogasnoj infrastrukturi, kaže Prajdić i najavljuje obnovu starog vatrogasnog spremišta DVD-a Glina.  U ovoj godini najprije će se krenuti sa sanacijom krovišta.

Vatrogastvo ima dugu tradiciju u samome gradu Glini, ali i u okolnim mjestima, a jako mi je drago što su društva s ovog područja uspjela pomladiti svoje članstvo, naglasio je župan Ivo Žinić.

Župan se također osvrnuo na obnovu vatrogasnog spremišta DVD-a Glina. Početak tog projekta dugo se čekao.

Koliko su dobrovoljna vatrogasna društva bitna za Grad Glinu, svjestan je i gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

 

 

A do iduće obljetnice Vatrogasne zajednice Grada Gline, nadamo se da ćemo uspjeti obnoviti i vozni park, zaključio je gradonačelnik.

 

Prethodni članakVIDEO – Novo krovište na Vatrogasnom domu u Gornjem Taborištu
Sljedeći članakKostanjević obišao završne radove na dvorani