VIDEO – Dan državnosti obilježen i u Glini

Dan državnosti prigodno je obilježen u Glini. Svetu misu u Župnoj crkvi svetog Ivana Nepomuka služio je glinski župnik vlč. Ivica Mađer, a u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom, podno spomenika “Suza” izaslanstvo Grada Gline predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem i njegovim zamjenikom Dariom Žinićem te izaslanstvo Gradskog vijeća predvođeno potpredsjednicom Melitom Lončarić položilo je vijence i zapalilo svijeće, prisjećajući se tako svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu u Glini, ali i na području čitave Lijepe naše.


Kostanjević je svim svojim sugrađanima i sugrađankama čestitao Dan državnosti, a osvrnuo se i na sutrašnji program obilježavanja 26. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu na području Grada Gline koji se odvija u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke te Grada Gline, a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora.

Gradonačelnik je na kraju pozvao sve da se pridruže sutrašnjem obilježavanju 26. obljetnice početka Domovinskog rata u Glini.

Prethodni članakProgram obilježavanja 26. obljetnice početka Domovinskog rata u Glini
Sljedeći članakIII. Memorijalni kup “Tomislav Rom” u sportskom ribolovu