VIDEO 30 godina nakon napada na Glinu, kako je sve proteklo

U subotu, 26. lipnja 2021. godine obilježena je 30 obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području. Na viduševačkom groblju položeni su vijenci na grob Tomislava Roma prve žrtve na glinskom području, potom je održan prigodni prgram kod spomenika Suza u glini.

Ministar Božinović ovom je priogodom ukazao na herojstvo policajca Tomislava Roma, ranjenih i zarobljenih kolega, osvrnuo se na taj tužan događaj kada je napadnuta policijska postaja u Glini od strane pobunjenih Srba s Glinskog područja. Također, ministar je uvjeren kako MUP mora čuvati tu tradiciju zbog sebe, zbog svojih pripadnika a isto tako i zbog Hrvatske.

VEZANE VIJESTI
Zbog radova privremena regulacija prometa

Sisačko-moslavačka županija značajna je po mnogim važnim događajima vezanim uz Domovinski rat, istaknuo je župan Ivan Celjak na ovom obilježavanju u Glini.

Župan Celjak se osvrnuo na činjenicu kako je SMŽ druga, iza Vukovarsko-srijemske županije po onome tužnom i tragičnom u Domovinskom ratu, točnije po broju ubijenih branitelja i civila te po broju masovnih grobnica.

VEZANE VIJESTI
VIDEO 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline- AKTUALNI SAT

Gradonačelnik Ivan Janković uputio je poseban pozdrav sudionicima obrane policijske postaje Glina te zarobljenicima Kninskog zatvora, naglasivši kako on možda je danas na “platou”, zbog trenuten pozicije, ali svi ti ljudi za njega će uvijek biti stepenicu iznad, sin sam čovjeka koji je koji je branio ovu postaju i završio u zarobljeništvu u Kniniu. Gradonačelnik je naglasio kako bez obzira na još jedan udarac na Glinu, a to je razoran potres, ima dužnost zajedno sa svojom generacijom, podići ovaj grad, vratiti ljude i život u Glinu, ali očekuje podršku od svih.

VEZANE VIJESTI
Predblagdansko druženje lovaca s područja Gline

Prethodni članakU Glinu stižu Majstori!
Sljedeći članakVIDEO Ispred crkve svetog Ivana Nepomuka “prošetala” pijavica