Učenici u Glini posjetili te obradovali udomiteljske obitelji i starije u Domu za starije Glina

U duhu blagdanskog darivanja, učenici i nastavnici Srednje škole Glina pokrenuli su hvalevrijednu aktivnost ‘Sebedarje kao izvor života‘, posvećenu razvijanju empatije i solidarnosti unutar zajednice. Ovaj projekt, usmjeren na skrb o starijim i nemoćnim osobama, uključuje posjete udomiteljskim obiteljima i Domu za starije osobe Glina.

Jučer, 19. prosinca 2023., dan je započeo okupljanjem u školi, gdje je snimljena zajednička fotografija. Prvi na rasporedu bio je posjet udomiteljskoj obitelji Mirjana Kostanjević, nakon čega je uslijedio posjet Domu za starije osobe Glina. Tamo su učenici priredili prigodni program koji je uključivao zbor, recitacije i darivanje štićenika.

-Suština projekta je da učenici posjete korisnike udomiteljskih obitelji i domova za starije. Priredili su prigodne poklone, a poseban poklon pripremili su naši članovi zbora koji će za starije održati predstavu. Ukupno 40-ak učenika i devet razrednika sudjeluje u ovoj aktivnosti, a još davne 2015. smo krenuli s jednim razrednim odjelom, a 2017. godine svi su sudjelovali u toj aktivnosti, kazala je voditeljica projekta profesorica Aleksandra Pereković.

Razrednici će posjetiti ostale udomiteljske obitelji, a fotografije s ovih posjeta bit će dostavljene naknadno. Ova inicijativa nije samo prilika za darivanje materijalnih stvari, već i vrijeme, pažnju, toplu riječ i osmijeh, što je u ovom predblagdanskom vremenu neprocjenjivo.

Martina Josić, socijalan radnica ispred Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad, kazala nam je kako u ovom trenutku udomiteljskih obitelji na području Gline, Topuskog i Gvozda ima ukupno osam, sa četiri do pet korisnika odrasle i starije životne dobi.

Prethodni članakKamion sletio s ceste između Graberja i Marinbroda
Sljedeći članakU Glini dovršene četiri višestambene zgrade, zgrada Doma zdravlja te Banovi dvori