U Glini dovršene četiri višestambene zgrade, zgrada Doma zdravlja te Banovi dvori

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je jutros Sisačko-moslavačku županiju. Obilaskom Gline bio je nazočan primopredaji ključeva vlasnicima stanova u višestambenoj zgradi (na adresi Runjaninova ulica 4). Uz predsjednika Vlade u obilasku je jutros bio i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić. Potom se obilazak nastavio u Domu zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Glini, Županijsko naselje Banovi dvori i Domu za starije osobe Glina.

Premijer Andrej Plenković čestitao je svima koji su doprinijeli velikom procesu obnove na Banovini, a time i u Glini.

-Danas je jedan važan dan za Glinu, završiti čak četiri zgrade sa ukupno 52 stana za 107 korisnika je početak dovršetka niza više stambenih zgrada u Glini je za svaku pohvalu. Dovršiti ovako cjelovitu konstrukcijsku obnovu s cjelovitom obnovom u iznosu od 2,2 milijuna eura je značajan iskorak. Nedavno je otvoren i Dom za starije s povećanim kapacitetima. Želim zahvaliti izvođačima na brzini, cijeni i učinkovitosti te svima onima koji su bili uključeni, kazao je premijer Plenković.

Sljedeći tjedan u planu je, na sam dna potresa, posjetiti Petrinju gdje će se otvoriti također nekoliko višestambenih zgrada.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak pojasnio je kako je do sada izgrađeno četiri višestambene zgrade sa 52 stana, a danas ej Vlada RP osigurala 52 doma za sugrađane s područja grada Gline. Uz to obnovljen je Dom zdravlja SMŽ u Glini, a time se vraćaju 4 ordinacije obiteljske medicine, 2 zubne ordinacije, pedijatrija, ginekologija te medicinsko biokemijski laboratorij i mnogo toga još.

-Na ovom području ranije smo obnovili i zgradu Doma za starije osobe te povećali kapacitet na 105 korisnika. Zgradu koja se nalazi u dvorištu zgrade Doma za starije prenamijenit ćemo u dnevni boravak za naše starije sugrađane. Iza zgrade Doma zdravlja i Doma za starije izgrađeno je 74 kuće od 45 kvadrata koje su odlično opremljene za svaki dobar život, pojasnio je župan Celjak dodajući kako će u kuće biti smješteni sugrađani koji su u potresu izgubili svoje domove, a kada potreba za smještajem nestane, te kuće će ostati na raspolaganje Domu  za starije Glina.

U sklopu tih kuća njih pet je prilagođeno osobama s invaliditetom, što je iznimno korisno i pohvalno. Ovom prilikom, župan je naglasio, Vlada je osigurala sredstva za izgradnju još 36 stambene zgrade na području županije koje su temelj za demografsku obnovu.

Gradonačelnik Ivan Janković kazao je kako su napokon zemljišta koja su bila pretvorena u gradilišta dobila svoje zgrade te kako je mnogo toga učinjeno za Glinu. Isto tako dodao je kako se trenutno završavaju projekti koji su pod Gradom, ali i uz potporu Vlade.

-Drago mi je da je župan najavio Poduzetnički centar, a napravit će se i gradski trg gdje ćemo smjestiti kolodvor, odnosno autobusno stajalište. Sve to budi nadu i optimizam jer dugo čekamo na prekretnicu, a vjerujemo da ćemo u narednim godinama imati još svijetlih događaja kao što su ovi, kazao je gradonačelnik Janković.

 

Prethodni članakUčenici u Glini posjetili te obradovali udomiteljske obitelji i starije u Domu za starije Glina
Sljedeći članakVeć treću godinu za redom Glinjani su dobili klizalište