U petak 9. ožujka uvečer, Zavičajni klub sela Joševica organizirao je zabavu, a povodom međunarodnog Dana žena. Okupljene je u lijepo uređenom Domu Zavičajnog kluba zabavljala je grupa „Plavi trag“ iz Topuskog, a pjevalo se i plesalo dugo u noć. Inače, druženja i zabave povodom  ovog praznika mještani Joševice organiziraju zastopno već zadnjih nekoliko godina od kada djeluje Zavičajni klub. Još je zanimljivije, kako doznajemo, da su Joševčani Dan žena slavili i davnih sedamdesetih godina kada su to same žene potakle.Tada je u selu bilo mnogo više stanovnika nego  danas, a obilježavanje se posebno pripremalo i svečano slavilo.

Poznato je da su Joševica i njezini stanovnici strašno stradali su u Domoivnskom ratu pa mnogih više nema tako da zabavi prisustvuje više gostiju iz okolnih mjesta – Petrinje, Siska i glinske okolice. Za zakusku su se, kao i uvijek, pobrinuli članovi Zavičajnog kluba Joševica i na stolu se našlo sve ono jednostavno, domaće, ali ipak najbolje – juha, pečenica s ražnja, salata i kolači. Pića uvijek ima po želji. Predsjednik Kluba Nikola Žarinac ženama je čestitao njihov praznik darujući im po jedan karanfil. Cvijeće je donirala obitelj Zagorac iz Petrinje.

U Joševici je mnogo toga napravljeno, a za dobrobit svih. Učinjeno se zasniva na složnom, doborovoljnom radu sa srcem, a u svrhu očuvanja tradicije, međusobnog druženja druženja i malo zabave. Jer, vrijeme nam je loš saveznik.

Prethodni članak“OLGA I LINA” NAŠIH DANA
Sljedeći članakHumanost je odjek srca