U Gornjem Viduševcu proslavljena Angelska nedjelja

Održana 17. Smotra folklora

17. Smotra izvornog folklora i proslava Angelske nedjelje održana je u nedjelju, 5. rujna 2021. godine u Gornjem Viduševcu na prekrasnom prostoru između župne crkve svetog Franje Ksaverskog i župnog dvora.

U 16 sati služena je sveta misa, a potom su u kulturno umjetničkom programu nastupili: domaće društvo KUU Viduševac, KUD Hrastovica iz Hrastovice, KUD Desinec iz Desinca i Lička izvorna skupina Plješevica iz Zagreba.

Na ovoj prekrasnoj kulturno umjetničkoj manifestaciji bio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić:

VEZANE VIJESTI
Dječja smotra folklora pred punom dvoranom Hrvatskog doma u Glini

„Prije svega, hvala lijepa domaćinima na pozivu na ovu prekrasnu manifestaciju. Naravno da nam je drago sudjelovati, pripomoći koliko je u našim mogućnostima za očuvanje kulturne baštine hrvatskog čovjeka. Taj kulturni element koji baštini naš čovjek je segment koji čuva hrvatski duh na ovom području. Viduševac je sinonim i napada 1990-ih godina na Hrvatsku, gdje smo imali srušenu crkvu. Šibale su oluje ovo područje, ali taj hrvatski duh je nesalomljiv. Siguran sam da ćemo obnoviti naše kuće i napraviti život kakav bi naši ljudi htjeli. Sisačko-moslavačka županija u tom kontekstu će uvijek biti na dispoziciji i pomoći koliko god nam to mogućnosti budu dozvoljavale.“

VEZANE VIJESTI
Sjećanje na žrtve oružane agresije u Gornjem Viduševcu

Podršku ovim susretima, financijski i svojim dolaskom dao je i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

„Angelski susreti su tradicionalni susreti koji se održavaju u Viduševcu. Na tim susretima se čuva tradicija i prenosi na mlađe naraštaje. Za takve događaje Grad je tu da da podršku i omogući da se susreti održavaju i dalje. Manifestacija promovira pjesmu koja je posebna za ovo područje i narodnu nošnju koja je najljepša na svijetu.“

VEZANE VIJESTI
GLINA Ove subote dječja smotra folklora „Mi smo djeca vesela“

Tako se u Gornjem Viduševcu veselilo na proslavi Angelske nedjelje, a nakon službenog dijela i kulturno umjetničkih nastupa zabava se nastavila uz band Kupska zvona.

Prethodni članakGRAČANICA ŠIŠINEČKA Održana redovna godišnja skupština Zavičajnog kluba Ivan Kežman
Sljedeći članakVIDEO Nastava u Srednjoj školi Glina započela u modularnom objektu