U Glini sve spremno u slučaju poplava

Temperature rastu, snijeg se ubrzano topi, a iako takvo stanje mnoge veseli, djelatnici Komunalca Glina na ovakav razvoj situacije gledaju sa zadrškom. Razlog se krije u ubrzanom topljenju velikih količina snijega, što bi posljedično moglo dovesti do poplava, a kako se grad Glina nalazi između dvije rijeke djelatnici Komunalca, Vodovoda i javnih radova su u stanju pripravnosti i pune vreće pijeskom.

Na teren je izašao i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je nakon obilaska sliva rijeka Maje i Gline te okolnih mjesta ustvrdio kako zasad ne postoji razlog za brigu te kako se radi na prevenciji:

“Rijeke Glina i Maja još ne predstavljaju veću opasnost, ali topljenjem snijega zasigurno će porasti njihova razina. Iz tog smo razloga započeli sa pripremama obrane od poplava, punimo vreće, imamo dovoljno vreća i pijeska, a ove godine smo nabavili i jedan čamac koji će koristiti vatrogasno društvo u slučaju poplave. Imamo sve spremno, na raspolaganju su vatrogasci, Komunalac, civilna zaštita koje ćemo dizati ako bude potrebe”.

Ipak, ako do poplava dođe kritična mjesta koja će se braniti od poplava su upravo ona uz rijeke poput Gornjeg Viduševca, odnosno Briona, a u samome gradu to su Banovac, zatim Prekopa i Kihalac.

Prethodni članakVježbeničke tvrtke Srednje škole Glina na Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki
Sljedeći članakLjubitelji pisane riječi došli na svoje