U Glini su u tijeku pripreme za postavljanje izložbe o Domovinskom ratu

 

Gotovo 800 fotografija iz Domovinskog rata na području Gline i okolice bit će izloženo na izložbi koja će biti svečano otvorena u četvrtak, 4. kolovoza u Hrvatskome domu u 20 sati. Ovom izložbom, prvom takvog sadržaja u Glini, ujedno će i početi ovogodišnji četverodnevni program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana grada Gline.

VEZANE VIJESTI
Bogat četverodnevni program obilježavanja Dana Grada Gline 2016.

Da slika govori više od 1000 riječi, kažu nam i članovi organizacijskog tima za postavljanje izložbe. Među njima je Josip Gregurić, predstavnik 20. Domobranske pukovnije za organizaciju i postavljanje izložbe fotografija o Domovinskom ratu.


Slavko Muža, potpredsjednik Udruge Specijalne jedinice policije “OSA” Sisak prisjetio se tih hrabrih ratnih dana koji će na ovoj izložbi biti pretočeni u fotografije.

VEZANE VIJESTI
Premijera dokumentarnog filma “Ovčara: Neispričana priča” u subotu u Glini

Nenad Bužanić, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” Podružnice Sisačko-moslavačke županije izrazio je zadovoljstvo što će ovakva izložba napokon biti postavljena i u Glini.

Postavljanje izložbe podržao je i Grad Glina na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, a sa pripremama za njeno postavljanje danas su se došli upoznati i zamjenica gradonačelnika doktorica Sanja Štingl Vlašić i predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Grudenić.

VEZANE VIJESTI
U Glini obilježen Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

Podsjetimo, izložba fotografija iz Domovinskog rata svečano će biti otvorena u četvrtak, 4. kolovoza u 20 sati u Hrvatskom domu u Glini, a bit će postavljena do nedjelje, 7. kolovoza.

Prethodni članakGlina: Komemorativni skup – sjećanje na zločin iz prvih dana kolovoza 1941. godine.
Sljedeći članakGromovi, Ose i 20. Domobranska pukovnija dobivaju svoje ulice u Glini