U Glini održana smjena vlasti, uskoro pregovori o Gradskom vijeću

Slijede pregovori oko Gradskog vijeća

Sve je spremno za primopredaju vlasti i u Glini, novi gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković najvjerojatnije će u ponedjeljak sedmog lipnja preuzeti obvezu vođenja Grada.

Dosadašnji gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević naveo je kako po pitanju financija neće biti problema dodajući kako dugova nema, a novaca na računu ima dovoljno.

-Novi gradonačelnik koji dolazi na vlast imat će dobru startnu poziciju za nastavak radova koji su već započeti, ali i koji slijede u narednom periodu.

VEZANE VIJESTI
Maturanti Srednje škole Glina primili završne svjedodžbe

Pema rezultatima izbora, što se tiče gradskog vijeća Grada Gline situacija je neriješena jer niti jedna stranka nije osvojila dovoljnu većinu glasova i bez koaliranja teško će se stvoriti većina u Gradskom vijeću.

Dosadašnji gradonačelnik je rekao kako je HDZ preman biti oporba u Gradskom vijeću te kako je na novom gradonačelniku prvi zadatak da uspješno složi vijeće.

-Sigurno ćemo podržati sve prijedloge koji će biti za dobrobit grada i naravno da ćemo surađivati u radu vijeća, dodao je Kostanjević.

VEZANE VIJESTI
Kavica sa Steevom: Alberta Cestarić

Osim pojedinih kombinacija i preleta, najpoželjnija za daljnje pregovore za sastavljanje većine u Gradskom vijeću grada Gline je Branka Bakšić Mitić. Od ukupno 13 vijećnika s Jankovićeve liste ih je četvero, koliko ih ima i HDZ, s nezavisne liste Branke Bakšić Mitić ih je troje, a s Lončarevićeve nezavisne liste dvoje.

Branka Bakšić Mitić tim povodom navela je kako će biti na raspolaganju i da se na nju može računati te kako nema postavljene velike uvjete, osim onog jednog, da gradonačelnik bude u dužnosti gradonačelnika svih ljudi.

VEZANE VIJESTI
Na području grada Gline neće se odlagati azbestni otpad

-Nemam ja nikakvih uvjeta, ali želim da napravimo stvari koje smo odavno trebali napraviti- da se naprave ceste, uvede javna rasvjeta i osigura odvoz komunalnog otpada, a sve su to stvari koje su već trebale biti realizirane, kazala je Branka.