U Glini nastavljeno obilježavanje sjećanja na ponosne dane

I drugi dan središnjeg dijela proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Grada Gline počeo je sportom. U jutarnjim satima za najmlađe je otvoren Banovac kup, a nakon toga počeo je i odbojkaški turnir. No, ono što je privuklo najveći broj Glinjanki, Glinjana i njihovih gostiju održavalo se u strogom središtu grada, u parku bana Josipa Jelačića. A počelo je gurmanski: kuhanjem gulaša i paprikaša! Puno besplatnih porcija za brojne zainteresirane, ispričao nam je Danijel Košutić:

VEZANE VIJESTI
VIDEO Frizeri na dijelu, velika humanitarna akcija velikogoričkih frizera u Glini


Dok su mirisi iz lonaca dražili nosnice, zaljubljenici u ručne radove mogli su uživati u izložbi tradicijskih i umjetničkih obrta. Jedan takav je Pavla Kreštalice:

U smiraj dana nastavljene su sportske aktivnosti: drugi dan malonogometnog turnira te na Banovcu nešto za ljubitelje borbenih vještina i streličarstva, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Grada Gline Dario Žinić:

VEZANE VIJESTI
Požar u prostoru glinskog pogona Elektre Sisak

Onima koji su došli u park, predstavio se i Interpretacijski centar baštine Banovine, a vrhunac dana bio je mimohod te nastup KUD-ova i Baletnog plesnog studija. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin bio je vrlo zadovoljan kako je sve prošlo:

Večernji dio programa bio je rezerviran za koncert Najboljih hrvatskih tamburaša.

Prethodni članakU Glini svečano otvorena Izložba fotografija iz Domovinskog rata
Sljedeći članakPredsjednica u Glini na 22. obljetnici pobjede OS RH u Domovinskom ratu