Sv. Nikola obradovao štićenike Doma za starije Glina

Uz svu djecu, sv. Nikola jutros nije zaboravio ni starije i nemoćne, a posebice one koji borave u Domu za starije Glina. Renata Tomljenović Ceković kazala nam je kako ovo nije prvi put da je sv. Nikola posjetio njihov dom te kako, zahvaljujući odličnoj suradnji s Gradom Glinom, svake godine imaju priliku starijima pripremiti ovako iznenađenje.

-Uvijek kada imamo ovakve aktivnosti naši štićenici se vesele poput male djece i čak kada su u pitanju i mali slatkiši, to im jako puno znači. A ne bi vjerovali, naši korisnici doma s osmijehom na licu dočekali su našu najavu dolaska sv. Nikole, zaista im puno znači da ih netko posjeti, da ih vidi i da ih pogleda. Tako se ne osjećaju usamljeno i vide da mnogi brinu i o starijoj dobi, kazala nam je ravnateljica doma.

Također tom prilikom se osvrnula na obnovu Doma te je podsjetila kako su trenutno kapaciteti u Domu popunjeni, a ukupni kapacitet smještaja je 105 korisnika. Podsjetila je i na novosti iz Doma, a to je da se otvorio odjel za Alzheimer i demencije te kako zaista ima puno zainteresiranih, a uz uslugu Doma, nude i dodatne usluge:

-Uspjeli smo kako smo se obnovili pokrenuti i dodatne usluge, tako imamo uz uslugu smještaja i uslugu toplog obroka, stoga svim umirovljenicima iz Gline možemo osigurati uslugu toplog obroka ili u Domu ili dostavu na kućnu adresu, dodala je ravnateljica.

Prethodni članakSv. Nikola jutros obišao dječicu vrtića i škola u Glini
Sljedeći članak​Na području Gline policija uhitila trojicu krijumčara