Srednja škola Glina proslavila svoj Dan

Srednja škola Glina danas je prigodnim programom u glinskom Hrvatskom domu obilježila svoj dan.

Obilježavanje Dana škole je započelo točno u podne otvaranjem izložbe u Hrvatskom domu pod nazivom “Škola događanja” kojom je prikazan presjek svih aktivnosti koje su organizirali ili u kojima su sudjelovali učenici i njihovi nastavnici tijekom školske godine na izmaku.

Ravnateljica ove izuzetno aktivne škole Marija Margušić – Novosel pojasnila je čime su se sve učenici, osim učenjem, bavili:

“U Hrvatskom domu Srednja škola Glina povodom svog Dana organizira svečani program. Danas, kao i svake godine početkom mjeseca lipnja, mjeseca u kojem obilježavamo Dan naše županije, upriličili smo svečani program u kojem našim gostima, učenicima i roditeljima naše djece prikazujemo što smo sve radili tijekom jedne nastavne, odnosno školske godine koja je lagano na izmaku. Osim redovne nastave puno toga smo obilježili, veliki projekti koje smo ove godine ostvarili su terenska nastava Kostajnica, Gvozdansko i Zrin. Također smo po drugi put sudjelovali i u Noći muzeja, iste večeri u siječnju organizirali smo i osnivanje školskog volonterskog kluba Manus aperta, sudjelovali smo u Hodu za obrazovanje djece Afrike i po prvi puta ove godine prijavili smo se na Erasmus + europski projekt u kojem smo prošli. Presretni što će naši učenici od sljedeće školske godine određeni dio dana provesti na praktičnoj nastavi u Irskoj! Školontiranje je također veliki projekt koji smo uspjeli dobiti i planiramo u suradnji sa lokalnom zajednicom i Gradom Glinom provesti mnoštvo volonterskih akcija kako u školi tako i na nivou same lokalne zajednice. Projekt “Aktivni u zajednici” je također prošao, pa unutar toga planiramo urediti školski park sa edukativnom “Sofijinom šetnicom” i tako pomoći samome gradu da se Glina kao grad hrvatske himne i bana Josipa Jelačića brendira. Čak 80 posto naših učenika je sudjelovalo na raznim natjecanjima, radi čega smo uistinu ponosni. Čestitam svima i od sljedeće godine idemo u nove pobjede!”

Srednja škola Glina osnovana je 1958. godine, a njenih 200 učenika danas se obrazuje u 4 obrazovna programa: općoj gimnaziji, ekonomiji i trgovini, šumarstvu, preradi i obradi drva te elektrotehnici.

Svečano obilježavanje ove velike obljetnice s učenicima i djelatnicima škole je kao njihov sugrađanin došao podržati i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

“Ovo je veliki dan za naše srednjoškolce! Vidljivo je da svake godine imamo sve više učenika koji osvajaju značajna mjesta na županijskim i državnim natjecanjima. Želim stoga zahvaliti na trudu i radu i potaknuti one koji ostaju, a nastavnike i profesore usmjeriti na jedan drugačiji način promišljanja kako bi učenike usmjerili na ostanak u ovoj sredini. Moramo učiniti nešto da zadržimo mlade ovdje u Glini i u županiji. Ove godine ulažemo znatna sredstva za stvaranje kvalitetnih uvjeta tako da je 500.000 kuna uloženo u obnovu vanjskog igrališta te svih onih sadržaja koji su bitni za tjelesni odgoj. U zadnjih nekoliko godina zajedničkim snagama uz određene donacije stvorili smo kvalitetnije uvjete za tehničke znanosti, za obnovu određenih učionica i radionica te na taj način stvorili veći bolji standard”, poručio je Žinić.

Svečanom programu u povodu Dana Srednje škole Glina nazočili su i ponosni roditelji. Osim prigodnog programa, uručene su i nagrade najuspješnijim učenicima koji su se istaknuli na županijskim i državnim natjecanjima.

Čestitkama ovim mladim i uspješnim generacijama našega Grada, kao i njihovim nastavnicima, pridružujemo se i mi uz želju da sljedeće godine zabilježimo još veće uspjehe vrijednih đaka i njihovih mentora.

Foto: Radio Banovina / D. Jagodnik

Prethodni članakOdržana Skupština Zavičajnog kluba Joševica
Sljedeći članakBiskup podijelio sakramente kršćanske inicijacije u Kaznionici u Glini