“Srce mi puca, ali morala sam javno progovoriti…”

Što se to događa mom ratnom zapovjedniku, zašto je nama braniteljicama okrenuo leđa?

„Nakon što je naš gradonačelnik na tiskovnoj konferenciji izjavio “u Gradskoj upravi ne provodi se mobing” ostala sam zaprepaštena, jednostavno nisam mogla povjerovati u to. Nekoliko sam puta preslušala taj dio snimke, ali to je tako. Što se to dogodilo mom ratnom zapovjedniku, sadašnjem gradonačelniku, da s rukom na srcu stoji uz one koji su napadali našu Glinu, našu domovinu, a nad nama hrvatskim braniteljima dozvoljava mobing? Moram reći i to da nije točna informacija da o tome nije dobio nikakvu informaciju. Osim njega, obavijestila sam i druge, između ostalih i povjerenstvo za hrvatske branitelje koje nas isto tako ignorira i šuti o tome. Jedini koji mi je pružio podršku i pomoć je Dario Žinić, zamjenik gradonačelnika i hvala mu na tome“.

Ovo je samo dio onoga što nam je ispričala hrvatska braniteljica, djelatnica u gradskoj upravi Grada Gline Jadranka Goršeta koja je u našoj redakciji „otvorila dušu“ tjedan dana nakon što smo prenijeli vijest s tiskovne konferencije gradonačelnika Grada Gline Stjepana Kostanjevića na kojoj se osvrnuo na optužbe lokalne oporbe.

VEZANE VIJESTI
10. Međunarodna smotra folklora – Ivanje u Glini 2016.

„U našoj gradskoj upravi ne provodi se mobing. Do sada, ja kao gradonačelnik i povjerenik za etiku nismo dobili niti jednu prijavu. Ako se provodi mobing, onda se provodi mobing od Nezavisne liste i dijelom drugih „zabrinutih” građana, koji svakodnevno šalju mailove i na mene kao gradonačelnika i na predsjednika Gradskog vijeća te ostale pročelnike i djelatnike koji rade u Gradskoj upravi. To traje već više od godinu dana, a jedan je takav mail s uvredljivim sadržajem, gdje se pročelnike i djelatnike naziva ovcama (pokazavši sliku stada) pa evo možete i sami to pogledati“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Kostanjević.

Također, javila nam se i Milka Štrk, dugogodišnja djelatnica Grada Gline.
“Žao mi je ovih otvorenih dijaloga, ali to je tako… Ja sam djelatnica ove gradske uprave od 1995. godine. Moja generacija i ja iznijeli smo Domovinski rat na svojim leđima, bili smo na strani onih koji su branili svoje, na strani onih koji su ustali protiv onih koji su krenuli na naša sela, gradove , ubijali i uništavali naše svetinje i dom. Da bi to ostvarili, žrtvovali smo dio svoje mladosti, svoju djecu i obitelj. Žena sam, ali sam ponosna što sam i ja tada stala u obranu svoje domovine. Sada sam kadrovik u Uredu glinskog gradonačelnika. Prošla sam svašta u životu, mislila sam da mi život nudi još par godina posla do umirovljenja. Međutim, razočarala sam se, završila sam na liječenju. Stradala sam i to zbog situacije na poslu. Ako to možemo reći kratko, i ja sam doživjela mobing samo zato što nisam htjela potpisati ono što je protuzakonito. Pročelnica Ureda gradonačelnika od svog dolaska na to mjesto omalovažava nas branitelje. Da bi na radom mjestu bila zdrava radna sredina, najvažnija je međusobna suradnja i uvažavanje, to stvara zdravu i motivirajuću radnu sredinu, a to, od dolaska ove vladajuće strukture, nije primjer“, kazala nam je Štrk.

VEZANE VIJESTI
Besplatni udžbenici za glinske osnovnoškolce su spremni

Priliku za odgovor na ove tvrdnje djelatnica Grada Gline nad kojima se, kako one kažu provodi mobing na radnom mjestu, gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću pružili smo pozvavši ga u našu emisiju Aktualno u četvrtak, 11. travnja od 15.30 sati. Iz Ureda gradonačelnika nam je odgovoreno kako se gradonačelnik Stjepan Kostanjević zahvaljuje na pozivu, ali da nažalost, zbog ranije dogovorenih obveza neće moći sudjelovati u emisiji. Ponudili smo potom da gradonačelnik predloži drugi termin koji bi mu odgovarao, no do zaključenja ovog teksta, nismo dobili odgovor.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Glina – svečano otkrivanje Ulice Gromova, OSA i 20. domobranske pukovnije

 

Prethodni članakU šumi na području Gline posječena stabla
Sljedeći članakPočinje proljetna deratizacija