Spriječeno još jedno krijumčarenje stranih državljana

Dvojica Rumunja koordinirali su se međusobno u dva vozila

Foto: ilustracija MUP

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta su u ponedjeljak, 6. studenoga, u jutarnjim satima, na području Gline, zaustavili automobil rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Rumunjske.

Potom je zaustavljeno i teretno vozilo, također rumunjskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Rumunjske, a koji je u tovarnom prostoru prevozio više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prije izlaska iz automobila, 22-godišnjak nije isključio rad motora, te je došlo do pokretanja vozila koje je udarilo u službeno vozilo koje je bilo zaustavljeno ispred njega. Zbog počinjenog prekršaja izdano mu je izvješće o počinjenom prekršaju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičenici su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vozač teretnog vozila iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Također je utvrđena osnovana sumnja da je 22-godišnjak služio kao prethodnica prijevozu migranata kako bi dojavljivao o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Prethodni članakKickboksačima šest medalja s turnira u Kutini
Sljedeći članakPolicija ponovno spriječila krijumčarenje migranata na glinskom području