Službeno otvoreni radovi katastarske izmjere

Do ljeta sljedeće godine sve aktivnosti trebale bi biti dovršene

U Glini su u ponedjeljak, 27. veljače službeno otvoreni radovi katastarske izmjere.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić podsjetio je da je ovo dio velikog Vladinog projekta, višegodišnjeg programa katastarskih izmjera:

“Ovdje simbolički započinjemo katastarsku izmjeru šest katastarskih općina na području grada Gline. Ovo je neizmjerno važan projekt jer će se ovim projektom uskladiti katastar, zemljišna knjiga sa stanjem na terenu i ti podaci će biti neophodno važni i za samu obnovu i za sami gospodarski razvitak ovoga kraja.

VEZANE VIJESTI
Skoro uređenje katastarskih općina na području Gline

Znamo da su uređenja evidencije, a preduvjet i osnova za bilo koje ulaganje jer neriješeni imovinsko pravni odnosi vrlo često stvaraju prepreku ka ulaganjima. Osim ovih aktivnosti na području grada Gline, ovim višegodišnjim programom obuhvaćaju se sva građevinska područja u Republici Hrvatskoj, aktivnost će se provoditi sljedećih deset godina.

Prije dva tjedna ovakvu sličnu aktivnost smo imali na području grada Petrinje za devet katastarskih općina. U općini Topusko imamo dvije katastarske općine, na području grada Siska i grada Kutine. Sveukupno na području Sisačko moslavačke županije 23 katastarske općine i ulaganje Vlade Republike Hrvatske, investicija od više od 7 milijuna eura.”

VEZANE VIJESTI
Otvoreni radovi katastarskih izmjera u Viduševcu i Dvorišću

Ove aktivnosti bit će završene u roku godinu dana nakon čega slijedi obnova zemljišne knjige te bi do ljeta sljedeće godine sve aktivnosti trebale biti dovršene, zaključio je Šustić.

Prethodni članakPoljoprivrednicima uručeno 19 ugovora vrijednih 1,77 milijuna eura
Sljedeći članakS gradilišta ukradeni prozori i ručni alat