Selo Jukinac u Glini u problemima zbog rupa i rascjepa na obradivim površinama

Posjetili smo selo Jukinac ,a tamo nas je dočekao Matija Šašo, kako bi nam pojasnio o čemu se radi, točnije pokazao rupe, rascjepe, mulj i cijelu općenito situaciju na njegovoj zemlji koju očito potres nije ni malo poštedio, ali problem naravno ne muči samo njega.

Nismo stručnjaci, niti su isti tamo još bili, ali po onome što smo vidjeli situacija nije dobra. Blizina rijeke, zemlja koja se doslovno urušava na nekim dijelovima, a dubinu je ovako nemoguće procijeniti, u svakom slučaju nije ugodno, a onda kako je tek Matiji koji uopće ne zna kako će uskoro obraditi svoju zemlju, bliži se travanj i kako sam kaže ne usudi se sa strojevima po takvoj zemlji.

VEZANE VIJESTI
Oštećenja se saniraju, neprekidni potresi uzrokuju nove štete

Inače Matija Šašo je član DVD Glina, a na terenu je intenzivno radio dva mjeseca, izlazio na svaku intervenciju zajedno sa svojom ekipom pa o svojim mogućim štetama, tako reći, nije imao vremena niti mislit, a kamo li iste ići provjeravati, bilo je važno što prije sanirati sve na terenu, pomoći ljudima.

Na žalost kada se sada situacija oko intervencija malo primirila, Matiju su dočekali njegovi problemi i upitna budućnost. Pogledajte video prilog i priču Matije koji sada treba pomoć, a ne zna od kuda da krene i tko bi ovo uopće mogao ispitati i kada.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – 170. obljetnica himne u Glini