S radom započela mobilna bazna postaja u Bijelim Vodama

U travnju će biti postavljene još dvije bazne postaje

Foto: Stožer civilne zaštite

U srijedu, 24. ožujka započela je s radom mobilna bazna postaja telefonske i internetske mreže u mjestu Bijele Vode.

Sedma je to mobilna postaja postavljena na Banovini nakon razornog potresa s kraja prošle godine. Na području Sisačko-moslavačke županije predviđeno je ukupno postaviti devet mobilnih baznih postaja.

Stanovnicima na području Bijelih Voda, Maje, Majskog Trtnika, Drenovca Banskog i Dragotine time je olakšana komunikacija i pristup internetu, osobito u svjetlu održavanja školske nastave na daljinu (online), ali i podnošenja zahtjeva za obnovom objekata stradalih u nedavnom razornom potresu.

VEZANE VIJESTI
U Srednjoj školi Glina naredna dva tjedna online nastava!
Foto: Stožer civilne zaštite

U pripremi postavljanja mobilne bazne postaje uz pripadnike Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa sudjelovali su zaposlenici HEP-a, Hrvatskog Telekoma i tvrtke A1 Hrvatska d.o.o.

Na toj se lokaciji planira postaviti oprema za odašiljanje signala svih triju teleoperatera zastupljenih na hrvatskom tržištu.

Foto: Stožer civilne zaštite

Neposredno nakon razornog potresa krajem prošle godine mobilne su bazne postaje postavljene u petrinjskoj vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” te u Glini.

VEZANE VIJESTI
Digitalnu "zelenu tržnicu" dobila i Glina

Potkraj siječnja mobilna postaja postavljena je na području Gornje Bačuge. Uslijedilo je zatim postavljanje mobilinih baznih postaja u Marinbrodu i Kukuruzarima. Potkraj veljače mobilna je postaja postavljena u Galdovu.

Za travanj je predviđeno postaviti mobilne bazne postaje Žirovac i Sisak Sjever.