Rezultat utakmice Humanih zvijezda i veterana Banovca oko 10 tisuća prikupljenih kuna

Na stadionu ŠNK Banovac u Glini odigrana humanitarna nogometna utakmica Humanih zvijezda Hrvatske i veterana Banovca, a sav prihod od ulaznica namijenjen je za djecu lošijeg socijalnog statusa glinskog nogometnog kluba i Osnovne škole Glina

Na stadionu ŠNK Banovac u Glini 9. listopada je odigrana humanitarna nogometna utakmica Humanih zvijezda Hrvatske i veterana Banovca, a sav prihod od ulaznica, koje su se prodavale po 20 kuna, namijenjen je za djecu lošijeg socijalnog statusa glinskog nogometnog kluba i Osnovne škole Glina.

Humane zvijezde Hrvatske, čiji su osnivači Zvonimir Boban, Zlatko Mateša, Fabijan Komljenović i Branko Tušek, djeluju 15 godina, a u tom vremenu kroz udrugu je prošlo jako puno ljudi iz sporta i politike te s estrade, pjevača i glumaca. Financiraju se isključivo vlastitim sredstvima jer im je cilj pomoći onima kojima je to potrebno, stoga se rado odazivaju na sve pozive i uvijek s veseljem dolaze na ovakve utakmice upravo tamo gdje su potrebni, istaknuo je uoči utakmice predsjednik udruge Branko Tušek.

„Ovo nam je 125 humanitarna utakmica. Radimo i aktivno djelujemo 15 godina, prvenstveno za djecu s poteškoćama u razvoju, bolesnu djecu, djecu slabijeg socijalnog statusa. Posebno mi je drago što smo u Glini jer smo prvi put ovdje. No moram nešto reći, kad smo igrali utakmice, nikad nije padala kiša, uvijek je lijepo vrijeme, tako je i danas. Zadovoljstvo nam je biti ovdje i vjerujem da ćemo dati svoj skromni doprinos upravo za djecu. Danas ovdje neće biti pobjednika jer su danas ovdje svi pobjednici, oni na travnjaku i oni na tribinama i to je najveća vrijednost ove utakmice“, kazao je Tušek.

Među Humanim zvijezdama u Glinu je stigao i poznati pjevač Amir Kazić Leo koji već godinama amaterski igra nogomet i aktivno sudjeluje s velikim nogometnim zvijezdama u brojnim humanitarnima akcijama, a jedna od nogometnih zvijezda koja je zaigrala na humanitarnoj utakmici u Glini bio je i legendarni nogometaš Branko Strupar.

„Uvijek je zadovoljstvo priključiti se jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji. Rezultat je najmanje bitan, bitno je skupiti sredstva i da su, nakon utakmice, svi zadovoljni i zdravi, da se nitko ne ozlijedi. Koliko god se i mi borili sa zdravljem, jer sve te godine profesionalne karijere s vremenom dolaze na naplatu, nama je zadovoljstvo doći i ja osobno uvijek imam jedno posebno zadovoljstvo kada mogu sudjelovati na takvoj akciji“, istaknuo je Strupar.

S Humanim zvijezdama zaigrali su i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić te njegov zamjenik Ivan Celjak. Žinić je kazao kako je njegova ljubav mali nogomet, no zbog godina i prirode posla, nije ga u mogućnosti toliko često zaigrati. Ipak, ovakve su utakmice posebne prigode koje se ne propuštaju.

„Ovo je jedna prekrasna humanitarna akcija i ja se zahvaljujem organizatorima, Humanim zvijezdama, ljudima širokog srca, velikim sportašima i ljudima koji nakon završetka svoje sportske karijere, glumcima i pjevačima koji nastupaju za Humane zvijezde što nastoje pomoći upravo onima kojima je to najpotrebnije. Danas ovdje u Glini ova humanitarna utakmica između veterana Banovcu i Humanih zvijezda, upravo u godini kada Banovac slavi 105 godina postojanja kluba, je prigoda da prikupimo određena sredstva i pomognemo onima koji su slabijeg imovinskog stanja,  ali i djeci s poteškoćama“, rekao je Žinić.

Humanitarnu utakmicu organizirale su Humane zvijezde Hrvatske, ŠNK Banovac, Sisačko-moslavačka županija, Grad Glina i Zajednica sportskih udruga grada Gline,  a posebno zadovoljstvo njenim odigravanjem izrazio je glinski gradonačelnik  Stjepan Kostanjević.

„Budući da Humane zvijezde održavaju ovakve utakmice diljem lijepe naše, i ne samo lijepe naše nego i po drugim državama, došlo je do suradnje kojom nastojimo pomoći djeci slabijeg socijalnog statusa. Zahvaljujem Humanim zvijezdama i našem Banovcu što su našli vremena za ovu jednu lijepu gestu u gradu Glini. Mi kao Grad potpomažemo takve akcije, pomogli smo i ovu. Poslužilo nas je i vrijeme i nadamo se da ćemo svi uživati u jednoj lijepoj humanitarnoj utakmici“, kazao je uoči utakmice Kostanjević.

A među onima koji su uživali u ovoj utakmici bio je i Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice za sport Janice Kostelić.

„Središnji državni ured za sport u zadnje je dvije godine intenzivirao akcije vezane uz razne natječaje pa je tako prvi put ove godine iz Europskog socijalnog fonda osigurano za početak 50 milijuna kuna za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti i za sport osoba s invaliditetom. Veseli nas što je Zajednica sportskih udruga grada Gline dobila sredstva za dva projekta, jedan iz Europskog socijalnog fonda u iznosu više od pola milijuna kuna te jedan na temelju natječaja Središnjeg državnog ureda za sport za poticanje lokalnog sporta u iznosu od 120 tisuća kuna. Takvi projekti imaju za cilj da sve sredine, a ne samo najveći gradovi u Republici Hrvatskoj, mogu kvalitetno razvijati sport, da sport bude sredstvo socijalnog uključivanja svih skupina i da poruka bude da bi se svi trebali baviti sportom zbog zdravlja, socijalnog uključivanja i svih drugih dobrobiti koje sport ima za društvo“, poručio je Šamija.

Dodajmo na kraju kako su veterani Banovca pobijedili Humane zvijezde rezultatom 4 : 3, no pobjednici su svi koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji u kojoj je konačni rezultat bio oko 10 tisuća kuna, koliko je prikupljeno za djecu lošijeg socijalnog statusa ŠNK Banovca i Osnovne škole Glina.

Prethodni članakPodignuta kaznena prijava za ratni zločin u Gornjoj Bučici
Sljedeći članakDeratizacija u Glini