Razmjena poklona u Domu za starije osobe Glina

Građanska inicijativa u sklopu projekta SuPER posjetila Dom za starije osobe Glina

Posjet aktivista Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ u predblagdansko vrijeme ustanovama za starije osobe se nastavlja.

Tako su posjetili i Dom za starije osobe u Glini kako bi predali 80 kreativnih uradaka (patuljci, anđeli, kuglice od konca i sl.) sačinjenih od recikliranih materijala za umirovljenike korisnike ovog Doma povodom nadolazećih blagdana. Ispred Doma ih je dočekala i ljubazno primila ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, mag. educ. rehab. Od ranije ovaj Dom i Građanska inicijativa imaju bliske suradnike odnose, a iste još više planiraju njegovati i razvijati i u budućnosti.

VEZANE VIJESTI
Glina obilježava Dan narcisa-posvećen prevenciji raka dojke

Obzirom zbog pandemije nisu mogle biti održane zajedničke radionice koje su inače provodili, žene OSI i žene azilantice su same napravile ove ukrase i ovom prilikom darovale ih umirovljenicima – uz želje za dobrim zdravljem, strpljenjem, blagoslovljenim Božićem i ljepšom novom 2021. godinom.

“Zahvaljujemo upravi Doma na suradnji i vjerujemo u nova zajednička druženja.”, rekla je dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, mag. educ. rehab. zahvalila je na predivnim poklonima u ime korisnika i u svoje osobno ime te ukratko predstavila odobrene projekte Doma za starije osobe Glina koji su sufinancirani sredstvima EU, a usmjereni su unapređenju kvalitete života i izvaninstitucionalne skrbi osoba starije životne dobi. Kako su u Domu Glina uvijek dobri domaćini svojim gostima, prijateljima i suradnicima – ovom prigodom su aktivisticama i GIMG Sisak darivale kreativne uratke koje su sačini korisnici Doma – prekrasne mirisne košarice.

VEZANE VIJESTI
Spektakularan program za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Dan grada u Glini

Navedena aktivnost dio je projekta SuPER – susreti podrške, edukacije i rada kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak. Na susretu smo predali i informativne letke koji su dio promotivnih materijala ovog projekta.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Glinom prošetale male maškare

Suradnja Doma Glina i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ nastavit će se i dalje.

Prethodni članakObilježena tužna obljetnica pokolja u Joševici
Sljedeći članakVIDEO Netflixova serija snimana u Glini uskoro na malim ekranima