Pučka pravobraniteljica u posjetu Glini

Kako bi identificirali izazove s kojima se suočavaju građani u svom svakodnevnom životu, ali i kako bi približili instituciju pučkog pravobranitelja što širem broju dionika na regionalnoj i lokalnoj razini, pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa svojim suradnicima u obilasku je Sisačko-moslavačke županije.

Nakon Petrinje, na red je došla i Glina. Tijekom današnjeg prijepodneva savjetnici pučke pravobraniteljice najprije su se susreli s građanima koji su imali priliku iznijeti im svoje pritužbe, a potom je u prostoru Gradske uprave održan sastanak sa gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem i njegovim zamjenicima, predsjednikom Gradskog vijeća i pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Život daleko od grada ponekad znači i život daleko od prava. Želimo to promijeniti, a u Glini smo kako bismo potaknuli suradnju s lokalnom samoupravom i ono najbitnije – kako bismo se približili građanima i od njih samih čuli s kojim se problemima susreću, a u čijem im rješavanju možemo pomoći, rekla nam je pučka pravobraniteljica Lora Vidović nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Grada Gline.


Gradonačelnik Stjepan Kostanjević kaže kako je sastanak sa pučkom pravobraniteljicom dobra inicijativa jer Glina ne može sama riješiti svoje probleme, bez pomoći države.

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović naglasila je i kako će sve pritužbe građana koje su danas iznijete njenim savjetnicima biti razmotrene.

Uredu pučke pravobraniteljice možete se obratiti osobno u Uredu u Zagrebu na Trgu hrvatskih velikana 6, mailom na [email protected] ili pozivom na 01 4851 855.

Prethodni članakU Glini održana tribina o nasilju nad ženama u obitelji
Sljedeći članakGradonačelnik Kostanjević kod ministra Tolušića