Proslavljen prvi rođendan Wushu kluba Glina i predstavljen novoosnovani Kickboxing klub Glina

Godina dana uspješnog djelovanja Wushu kluba Glina i osnivanje Kickboxing kluba Glina više su no dovoljni razlozi za sportsko druženje i predstavljanje ovih sportova sugrađanima. U ispunjenom Društvenom domu u Jukincu predsjednik Wushu kluba Glina Ivan Mikacinić osvrnuo se na uspješnu prvu godišnjicu djelovanja:

 „Odlučili smo obilježiti ovu godišnjicu zbog toga što želimo predstaviti javnosti to što radimo i zbog toga što smo u međuvremenu osnovali još jedan klub, kickboxing klub, kako bi nam se djeca i stariji natjecatelji mogli natjecati i u okviru toga saveza. Jer želimo neprekidno napredovati, želimo pružiti djeci i mladeži priliku da se bave jednim zdravim sportom i jednom zdravom aktivnošću, a ujedno da to prepoznaju u gradu Glini.“

Kako je došlo do osnivanja Kickboxing kluba Glina, pojasnila je predsjednica Andreja Kuzmić:

„Došlo je do promjene Statuta Kickboxing saveza Hrvatske gdje natjecatelji iz drugih saveza nisu mogli pristupiti njihovim natjecanjima te smo morali oformiti novi klub s kojim smo vrlo zadovoljni i imamo puno natjecatelja i zainteresiranih. To su djeca od rane predškolske dobi do starijih natjecatelja i rekreativaca koji su zainteresirani za bavljenje ovim divnim sportom.“ Za sada klub broji četrdesetak članova, a nadaju se da će taj broj u skoroj budućnosti biti puno veći.
Osim roditelja koji su došli podržati svoju djecu i brojnih sugrađana, skupu su nazočili i brojni uzvanici: predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin i potpresjednica Melita Lončarić Biškup, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Gline Branimir Jurinec te zamjenik gradonačelnika Grada Gline Dario Žinić, koji je pozdravio osnivanje novog kluba:

„Dobro da Grad ima što više klubova i nama je u interesu da što više mladih okupljaju, gdje će Grad pružiti veliku podršku što s financijske što s bilo koje strane. Mogu reći da i u ovom rebalansu proračuna planiramo izdvojiti određena sredstva kako bismo pomogli sportskim klubovima. Također bih htio napomenuti da ćemo u idućoj godini, pošto je sve više klubova na području grada Gline, pokušati izdvojiti veća sredstva. Ove godine radilo se o oko 430.000 kn, a iduće to planiramo dići na 500.000 kn, kako bismo zadovoljili sve veće potrebe.“

Detaljnije o radu Wushu kluba Glina i Kickboxing kluba Glina poslušajte u našem programu u utorak od 13.45 u sportskoj emisiji Hat trick.

Prethodni članakRazmjena sjemenja u sklopu akcije Biljna banka Banovine
Sljedeći članakOdržana Kestenijada u Stankovcu