Župa Bučica proslavila je u srijedu, 13. lipnja, svojeg zaštitnika svetog Antuna Padovanskog. Svečana sveta misa bila je u 18 sati. Uz domaćeg župnika vlč. Ivana Petrovića, suslavitelji su bili glinski župnik vlč. Ivica Mađer, viduševački župnik vlč. Marjan Štingl, župnik Preloščice, Gušća i Kratečkog vlč. Damir Ceković. Svetu misu predslavio je domaći sin preč. Stjepan Rožanković, župnik u Jastrebarskom i dekan Jastrebarskog dekanata.


Na svetoj misi okupili su se brojni župljani, hodočasnici i gosti. Uz domaće vjernike, vlč. Damir Ceković poveo je svoje župljane na hodočašće u Bučicu jer su prošle godine poklonili župi sliku svetog Antuna Padovanskog, a preč. Stjepan je u svoj rodni kraj poveo župni zbor iz Jastrebarskog koji su predvodili pjevanje na svetoj misi.

Predslavitelj je u propovijedi postavio svetog Antuna Padovanskog za primjer koji valja nasljedovati. Od svetog Antuna učimo se poniznosti, jednostavnosti, požrtvovnosti, ali i zajedništvu u kojem ćemo svi biti jedno. Ne smijemo dopustiti da se oholost uvuče u ljudska srca kao niti trčanje za prolaznim materijalnim. U svoj život poput svetog Antuna Padovanskog častimo Boga svojim životom.


Na kraju svete mise domaći župnik se zahvalio župnoj zajednici na organizaciji ovogodišnje proslave Antunova. Vjernici su crkvu uredili motivima narodne nošnje svojeg kraja, napravili su kamenjar ispred crkve te pokazali zajedništvo u važnom danu za cijelu župu. Pozdravio je sve okupljene, hodočasnike i svećenike, a osobito predslavitelja preč. Stjepana kojem su djeca odjevena u narodnu nošnju u znak zahvale predala prigodni dar. Dodajmo da su u ovom kraju u kojem nema mnogo mladih obitelji većina djece iz cijele župe sudjelovala čitanjem i ministriranjem.

Domaći župnik istaknuo je da će župa ove godine započeti proces legalizacije četiri kapele i dijela župne kuće. Također je počela pristizati donacija klupa s klecalima za župnu crkvu. Nakon svete mise vjernici su se uputili u DVD Bučica gdje je za sve organiziran domjenak.

Prethodni članakAKTUALNO Gošća potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Gline Melita Lončarić Biškup
Sljedeći članakGLINA Privremena regulacija prometa – obilježavanje 27. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području