Predstavljene mjere Programa ruralnog razvoja i potpore Grada Gline u poljoprivredi za 2016. godinu

U prostoru Gradske uprave Grada Gline jučer je održano zanimljivo i iznimno korisno predavanje namijenjeno poljoprivednicima i unaprjeđenju njihove proizvodnje te olakšavanju financiranja iste. Ovo je bilo i prvo javno predstavljanje Agencije za razvoj Grada Gline, osnovane u rujnu.

Veliki interes poljoprivrednika iz Gline izazvalo je predavanje održano u prostoru Gradske uprave Grada Gline. Njih četrdesetak došlo je čuti na koji način povući bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja, ali i na koji način postati korisnik poljoprivrednih potpora Grada Gline.

VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Kostanjević kod ministra Tolušića

Tko sve može biti korisnik Programa ruralnog razvoja, koje su mjere u tijeku, koje u najavi, koliki dio bespovratnih sredstava se može ”povući” iz koje mjere, samo su neke od tema koje su obrađene na ovom predavanju.

Ovo je bilo i prvo javno predstavljanje Agencije za razvoj Grada Gline, osnovane u rujnu, rekao nam je njen direktor Marko Rukavina.


VEZANE VIJESTI
Projekt “U potrazi za zdravljem” – 60.000 kuna braniteljima SMŽ

Agencija za razvoj Grada Gline predavanje je organizirala u suradnji s predstavnicima LAG-a Zrinska gora-Turopolje. S najnovijim aktivnostima jednog od najvećih i najmnogoljudnijih LAG-ova u Hrvatskoj upoznao nas je Robert Nogić, stručni suradnik u LAG-u Zrinska Gora-Turopolje.

Osim mjera iz Programa ruralnog razvoja, prezentirane su i mogućnosti ostvarivanja bespovratnih novčanih sredstava iz proračuna Grada Gline za potpore u poljoprivredi u 2016. godini. U proračunu je za navedeno predviđeno 400.000 kuna, a tko mogu biti korisnici gradskih potpora, otkriva nam Mirela Rovišan, stručna referentica za izradu projekata u Agenciji za razvoj grada Gline.

VEZANE VIJESTI
Poziv glinskim poljoprivrednicima na predavanje “Kako do sredstava iz Programa ruralnog razvoja?”

Programom natječaja definirano je 17 aktivnosti za koje će Grad Glina dodijeliti potpore, kaže nam direktor Agencije za razvoj grada Gline Marko Rukavina i nastavlja:

Natječaj za dodjelu potpora Grada Gline u poljoprivredi otvoren je do 30. studenoga ove godine.

Prethodni članakU Gornjoj Bučici obilježen Dan sjećanja na poginule branitelje i civile glinskog Pokuplja
Sljedeći članakPolaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti u Glini