Predstavljene mjere Programa ruralnog razvoja i potpore Grada Gline u poljoprivredi za 2016. godinu

U prostoru Gradske uprave Grada Gline jučer je održano zanimljivo i iznimno korisno predavanje namijenjeno poljoprivednicima i unaprjeđenju njihove proizvodnje te olakšavanju financiranja iste. Ovo je bilo i prvo javno predstavljanje Agencije za razvoj Grada Gline, osnovane u rujnu.

Veliki interes poljoprivrednika iz Gline izazvalo je predavanje održano u prostoru Gradske uprave Grada Gline. Njih četrdesetak došlo je čuti na koji način povući bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja, ali i na koji način postati korisnik poljoprivrednih potpora Grada Gline.

Tko sve može biti korisnik Programa ruralnog razvoja, koje su mjere u tijeku, koje u najavi, koliki dio bespovratnih sredstava se može ”povući” iz koje mjere, samo su neke od tema koje su obrađene na ovom predavanju.

Ovo je bilo i prvo javno predstavljanje Agencije za razvoj Grada Gline, osnovane u rujnu, rekao nam je njen direktor Marko Rukavina.


Agencija za razvoj Grada Gline predavanje je organizirala u suradnji s predstavnicima LAG-a Zrinska gora-Turopolje. S najnovijim aktivnostima jednog od najvećih i najmnogoljudnijih LAG-ova u Hrvatskoj upoznao nas je Robert Nogić, stručni suradnik u LAG-u Zrinska Gora-Turopolje.

Osim mjera iz Programa ruralnog razvoja, prezentirane su i mogućnosti ostvarivanja bespovratnih novčanih sredstava iz proračuna Grada Gline za potpore u poljoprivredi u 2016. godini. U proračunu je za navedeno predviđeno 400.000 kuna, a tko mogu biti korisnici gradskih potpora, otkriva nam Mirela Rovišan, stručna referentica za izradu projekata u Agenciji za razvoj grada Gline.

Programom natječaja definirano je 17 aktivnosti za koje će Grad Glina dodijeliti potpore, kaže nam direktor Agencije za razvoj grada Gline Marko Rukavina i nastavlja:

Natječaj za dodjelu potpora Grada Gline u poljoprivredi otvoren je do 30. studenoga ove godine.

Prethodni članakU Gornjoj Bučici obilježen Dan sjećanja na poginule branitelje i civile glinskog Pokuplja
Sljedeći članakPolaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti u Glini