Predstavljanje knjige “Stepinac – njegov život i vrijeme” u Glini

Župa sv. Ivana Nepomuka poziva Vas na predstavljanje knjige Stepinac – njegov život i vrijeme koje će se održati u subotu 4. studenog 2017. godine u 18.00 sati, u Knjižnici i čitaonici Glina (Ulica S. i A. Radića 10).

Knjigu će predstaviti autor dr. sc. Robin Harris, pisac, povjesničar, publicist i predavač na Hrvatskom katoličkom sveučilištu te nekadašnji savjetnik britanske Vlade Margaret Thatcher.

Knjiga Stepinac – njegov život i vrijeme, plod je autorova dugotrajnoga dokumentarističkog proučavanja Stepinčeva života i vremena te je iznimno važna za hrvatsku nacionalnu i vjersku povijest.

U posljednjih sedamdeset godina – još od vremena montiranog suđenja 1946. godine – kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, tema je mnogih polemika. U ovoj knjizi Robin Harris istražuje tek odnedavna dostupne izvore, uključujući i dokumente tajne policije pohranjene u Hrvatskome državnom arhivu, kako bi utvrdio istinu.  Papa sv. Ivan Pavao II. beatificirao je Stepinca 1998. godine. Ova bi knjiga trebala omogućiti cjelovitu i objektivnu ocjenu djelovanja blaženog Alojzija Stepinca.

Prethodni članakVIDEO – Glina se ponosi svojim dobrovoljnim darivateljima krvi
Sljedeći članakDr. Robin Harris predstavio knjigu o blaženom Alojziju Stepincu u Glini