Poziv na akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će održana u petak, 10. srpnja od 12 do 17 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Glina

Gradsko društvo Crvenog križa Glina poziva na treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u petak, 10. srpnja 2020. od 12 do 17 sati u prostorijama društva u Glini.

Dobrovoljno darivanje krvi u transfuzijskim ustanovama i akcije koje organiziraju Gradska društva Crvenog križa provode se i dalje svakodnevno kako bi se osigurale dostatne količine krvnih pripravaka i funkcioniranje zdravstvene skrbi.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Frizeri na dijelu, velika humanitarna akcija velikogoričkih frizera u Glini

OBAVIJESTI DARIVATELJIMA KRVI VEZANE UZ COVID-19

Mole se darivatelji krvi da ne pristupaju akcijama darivanja krvi ako nije prošlo 28 dana od:

  • Putovanja izvan zemlje (računajući od datuma povratka u Hrvatsku)
  • Kontakta s osobama zaraženim sa sars – cov 2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije)
  • Preboljenja COVID-19 (računajući od prestanka simptoma pod uvjetom da su ponovljeno negativni na sars – cov 2)
VEZANE VIJESTI
U petak akcija darivanja krvi

Darivateljima krvi koji su stariji od 60 godina, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, radi zaštite vlastitog zdravlja, preporuča se da ne dolaze na akcije darivanja krvi i da ostanu kod svojih kuća te da općenito smanje kontakte.

Mole se svi darivatelji da, u slučaju da nakon darivanja krvi razviju simptome infektivne bolesti ( povišena tjelesna temperatura, kašalj, opća slabost, bolovi u mišićima i/ili zglobovima, kratki dah, gubitak osjeta njuha) ili bilo kakve promjene zdravstvenog stanja, obavijeste na broj telefona 01/ 46 00 337 (od 7.30 do 19 sati) te 01/ 46 00 321 izvan radnog vremena.

VEZANE VIJESTI
Glinski Crveni križ proveo akciju “Solidarnost na djelu”

Prethodni članakDobra vijest za glinske DVD-e i Zavičajni klub Mala Solina
Sljedeći članakPonovno obvezna trijaža na ulazu u Dom zdravlja Glina