Poziv na akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će održana u petak, 10. srpnja od 12 do 17 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Glina

Gradsko društvo Crvenog križa Glina poziva na treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u petak, 10. srpnja 2020. od 12 do 17 sati u prostorijama društva u Glini.

Dobrovoljno darivanje krvi u transfuzijskim ustanovama i akcije koje organiziraju Gradska društva Crvenog križa provode se i dalje svakodnevno kako bi se osigurale dostatne količine krvnih pripravaka i funkcioniranje zdravstvene skrbi.

OBAVIJESTI DARIVATELJIMA KRVI VEZANE UZ COVID-19

Mole se darivatelji krvi da ne pristupaju akcijama darivanja krvi ako nije prošlo 28 dana od:

  • Putovanja izvan zemlje (računajući od datuma povratka u Hrvatsku)
  • Kontakta s osobama zaraženim sa sars – cov 2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije)
  • Preboljenja COVID-19 (računajući od prestanka simptoma pod uvjetom da su ponovljeno negativni na sars – cov 2)

Darivateljima krvi koji su stariji od 60 godina, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, radi zaštite vlastitog zdravlja, preporuča se da ne dolaze na akcije darivanja krvi i da ostanu kod svojih kuća te da općenito smanje kontakte.

Mole se svi darivatelji da, u slučaju da nakon darivanja krvi razviju simptome infektivne bolesti ( povišena tjelesna temperatura, kašalj, opća slabost, bolovi u mišićima i/ili zglobovima, kratki dah, gubitak osjeta njuha) ili bilo kakve promjene zdravstvenog stanja, obavijeste na broj telefona 01/ 46 00 337 (od 7.30 do 19 sati) te 01/ 46 00 321 izvan radnog vremena.

Prethodni članakDobra vijest za glinske DVD-e i Zavičajni klub Mala Solina
Sljedeći članakPonovno obvezna trijaža na ulazu u Dom zdravlja Glina