Potpisani ugovori za pružanje potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom

UHBL PTSP SMŽ potpisala je ugovore sa 30 korisnika

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Sisačko-moslavačke županije, u okviru programa ZAŽELI – prevencija institucionalizacije, potpisala je ugovore s 30 korisnika za projekt “Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na Banovini”. Ovaj projekt ima za cilj olakšati svakodnevni život i poboljšati kvalitetu života najranjivijih skupina društva.

Trajni Javni Poziv za Uključivanje u Projekt

Pozivamo sve zainteresirane da iskažu interes za uključivanje u projektne aktivnosti, koje uključuju korištenje usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu. Projekt je namijenjen starijim osobama (65 i više godina) te odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina).

Ciljna Skupina I: Osobe Starije od 65 Godina

Osobe starije od 65 godina koje žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu i čiji mjesečni prihodi ne prelaze određene iznose, mogu ostvariti pravo na usluge potpore i podrške. Potrebna dokumentacija uključuje obrazac za uključivanje u projekt, presliku osobne iskaznice, izjavu o broju članova kućanstva, potvrdu porezne uprave o visini dohodaka i primitaka te potvrdu Hrvatskog zavoda za socijalni rad o neiskorištavanju drugih usluga.

Ciljna Skupina II: Odrasle Osobe s Invaliditetom

Odrasle osobe s invaliditetom koje žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu i imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta, također mogu koristiti usluge potpore i podrške. Dokumentacija potrebna za uključivanje uključuje obrazac za uključivanje u projekt, presliku osobne iskaznice, izjavu o broju članova kućanstva, potvrdu porezne uprave o visini dohodaka (u određenim situacijama), potvrdu o upisu u Registar osoba s invaliditetom te potvrdu Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Projektne Aktivnosti

Projektne aktivnosti obuhvaćaju pružanje usluga potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština. Aktivnosti uključuju organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.
Pozivamo sve zainteresirane sudionike da se jave i uključe u projektne aktivnosti te tako poboljšaju kvalitetu svog života kroz pružanje potrebne potpore i podrške.

Prethodni članakŽupanija nagradila najuspješnije učenike; Srednja škola Glina ima najboljeg učenika i sportaše
Sljedeći članakSisačko-moslavačka županija proglasila najuspješnije sportaše Osnovne škole Glina