Potpisani ugovori sa studentima o dodjeli stipendija Grada Gline

U Gradskoj upravi Grada Gline danas je gradonačelnik Stjepan Kostanjević sa stipendistima Grada potpisao ugovore o stipendiranju. Šest studenata tako će u ovoj akademskoj godini od Grada Gline dobivati 800 kuna mjesečno.

 

Za akademsku godinu 2016./2017. Grad Glina dodijelio je stipendije u pojedinačnom iznosu od 800 kuna mjesečno za 6 redovnih studenata druge ili više godine studija, s hrvatskim državljanstvom i prebivalištem u Glini te s prosjekom ocjena najmanje 3.5.

Ugovore je sa dobitnicima stipendija potpisao gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević. Za prošlogodišnjih 6 i ovogodišnjih 6 studenata stipendista Grad Glina tako izdvaja oko 100.000 kuna godišnje iz svog proračuna. Gradonačelnik je najavio i izradu novog pravilnika po kojemu bi mjesečni iznos stipendija ubuduće bio veći od dosadašnjih 800 kuna.


Kostanjević je izrazio želju da se iduće godini prijavi veći broj studenata za dobivanje gradske stipendije.

Katarina Zibar, studentica je 2. godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a upitali smo je za što će iskoristiti dobivenu stipendiju.

Gradska stipendija u iznosu od 800 kuna jako dobro će doći i Ivi Gašljević, studentici 2. godine pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. I ona će ju ponajprije koristiti za smještaj u studentskom domu te za prijevoz. Troškovi studiranja sve su veći i svaka je pomoć dobrodošla, kaže nam Iva te objašnjava zašto se baš odlučila studirati pedagogiju te se i ona nada da će jednog dana raditi u svom gradu.

Uz čestitke dobitnicima stipendija, gradonačelnik Stjepan Kostanjević također je izrazio želju da svi oni, nakon završenog studija, svoje radno mjesto nađu upravo u Glini.

Prethodni članakBožićna misa u Glini
Sljedeći članakDušan Metikoš iz Gline darovao krv čak 93 puta i spasio tisuće života