Polaznici Visoke dočasničke izobrazbe posjetili Glinu i sastali se s gradonačelnikom Kostanjevićem

Polaznici Visoke dočasničke izobrazbe Hrvatskog Vojnog učilišta danas su, u sklopu svoje terenske nastave na području Banovine i Korduna, posjetili Glinu. Tom prilikom, u Gradskoj upravi su se sastali s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem koji ih je, kao zapovjednik Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, upoznao sa značajem Gline, pogotovo kada je u pitanju VRO “Oluja”.

Nastavnim planom i programom Visoke dočasničke izobrazbe Hrvatskog vojnog učilišta Glina je odabrana kao cilj nastavnog putovanja jer je riječ o gradu od iznimne važnosti u bližoj povijesti za vrijeme Domovinskog rata te o gradu koji ima nadasve bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. Prije Gline, polaznici Visoke dočasničke izobrazbe obišli su crtu bojišnice u Petrinji, Orlekoviću, Pokupskom i Gornjem Viduševcu, a u planu putovanja još su im Topusko i Lasinja.

S polaznicima 15. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe u Gradskoj upravi Grada Gline sastao se i gradonačelnik Stjepan Kostanjević, a među polaznicima koji su iz svih krajeva Hrvatske, bili su i predstavnici prijateljskih zemalja Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Kosova te Bosne i Hercegovine, rekao nam je voditelj Visoke dočasničke izobrazbe, časnički namjesnik Ivan Cestarić.


Misao vodilja nastavnog posjeta je što bolje i zornije prezentirati gradove i županije Lijepe naše i na taj način pokazati bogatstvo duha našeg naroda i bogatstvo prirode, naglasio je Cestarić, inače rođeni Glinjanin kojemu je za vrijeme Domovinskog rata zapovjednik bio upravo gradonačelnik Kostanjević.

Ponosan sam na onu vojsku iz Domovinskog rata koja je stvarala državu Hrvatsku, ali sam iznimno ponosan i na ovu današnju modernu vojsku koja kroz misije promiče Hrvatsku diljem svijeta, rekao je gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

Polaznici Visoke dočasničke izobrazbe gradonačelniku su uputili nekoliko pitanja, ponajviše vezanih za kvalitetu života danas u Glini, ali i za odlazak mladih u inozemstvo.

Posjet Gradu hrvatske himne polaznici Visoke dočasničke izobrazbe i njihovi mentori, zajedno s gradonačelnikom Kostanjevićem, okončali su paljenjem svijeća i odavanjem počasti svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Glini kod spomenika Suza u središtu grada.

Prethodni članakVIDEO – U Glini obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju
Sljedeći članakVIDEO – Glinsku nezavisnu listu podržao Most