Pokupsko – proslavljen Dan općine i blagdan Velike Gospe

 

Općina Pokupsko danas je proslavilo blagdan Velike Gospe i Dan svoje općine. Program je započeo u 11 sati Svetim misnim slavljem u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a potom je nastavljen službeni program. Vijenci u spomen na poginule za Hrvatsku položeni su kod biste dr. Franje Tuđmana u parku ispred općinske zgrade, a potom ispred Središnjeg križa na mjesnom groblju, nakon čega je održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik vijeća Stjepan Busija, koji je u kraćem obraćanju pozdravio vijećnike, predsjednike i članove mjesnih odbora te goste i uzvanike. Općina Pokupsko jedna je od manjih općina u Hrvatskoj, utemeljna je 1995.g i od tada je na njenom čelu načelnik Božidar Škrinjarić koji se osvrnuo na ovih proteklih 21 godinu. Na proslavi Dana općine i blagdana Velike Gospe u Pokupskom bio je i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković koji je naglasio kako Zagrebačka županija posebnu pažnju pridaje održivom razvoju manjih lokalnih samoupravama.
Općina Pokupsko nalazi se na samom rubu zagrebačke županije, rijekom Kupom graniči sa Sisačko moslavačkom županojim i Gradom Glinom, a ove dvije lokalne samouprave od ranih devedesetih isprepliće zajednička sudbina. Upravo zbog toga danas je u Pokupskom na proslavi Dana općine bio i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević.
Službeni dio svečanosti završio je domjenkom u Lovačkoj kući, a potom je nastavljeno slavlje kulturno-umjetničkim programom na prostoru sportsko-rekreacijskog centra ”Stari Grad na Kupi.

Prethodni članakU Gračenici Šišinečkoj obilježen blagdan Svetog Lovre
Sljedeći članakU Slatini Pokupskoj proslavljen blagdan sv. Roka