Počeli radovi na kupalištu u Slatini Pokupskoj

Do sredine prošlog stoljeća preko rijeke Kupe u Slatini Pokupskoj ljude, stoku i stvari prevozila je skela. Kada je napravljen most preko Kupe, skela je nestala, a mjesto je ostalo idealno za kupače. Svakoga ljeta do Domovinskog rata na slatinskom kupalištu mogao se vidjeti sve veći broj kupača, a nakon povratka stanovnici su naišli na zaraslu šikaru. Domaći su se nekoliko puta organizirali i kupalište doveli u red, barem u onoj mjeri da se vrući ljetni dani mogu opušteno provesti na obali rijeke. Sada je mještanima odlučio pomoći i Grad Glina te je na kupalište poslao radnike iz programa javnih radova, koji uređuju javne površine na području Grada. Počeli su još u lipnju, kazao nam je Josip Kvakić, koji se nalazi u programu javnih radova Grada Gline:


Predsjednik Zavičajnog društva Slap Slatina Pokupska Zvonko Hrgović zadovoljan je što je nakon dogovora s gradonačelnikom Grada Gline Stjepanom Kostanjevićem ostvareno obećanje:

Nakon radnog vremena Hrgović očekuje pomoć sumještana, a trenutno im jedino nedostaje pokoja flakserica. U sklopu ovih pripremnih radova planira se urediti plaža i napraviti dok, a uskoro bi kupači na plaži mogli pronaći i ugostiteljsku ponudu. Već za iduće ljeto planira se postaviti i vesela vikend pozornica koja bi mogla privući osim većeg broja mještana i goste sa šireg područja Banovine.Na sastanku s gradonačelnikom Grada Gline Stjepanom Kostanjevićem, direktoricom Komunalca Glina Suzanom Piškor i županijskom vijećnicom Dubravkom Medved članovi Udruge dobili su potvrdu da imaju podršku u svojim nastojanjima, koje će u konačnici razveseliti i stare i mlade.

Prethodni članakU ponedjeljak bez struje
Sljedeći članakSvečano otkrivanje spomen obilježja za Egona Scotlanda