Otvoren je “Banići kup”! Nogometni turnir okupio djecu iz cijele Hrvatske

Ovog vikenda, 13. i 14. siječnja grad Glina je ugostila najbolje nogometne ekipe iz Hrvatske u sklopu prvog “Banići kupa” za dječake do jedanaest godina starosti!

Organizator i domaćin ovog malonogometnog turnira je ŠNK Banovac Glina, klub koji je organizacijom ovog turnira želio na najbolji mogući način zaokružiti proslavu 110. godišnjice postojanja te ujedno i otvoriti godinu na najljepši mogući način, a turnir je svečano danas otvorio gradonačelnik grada Gline Ivan Janković.

Današnja slika u sportskoj dvorani, veselje djece i roditelja, svakako su nešto što potiče grad na suradnju sa sportom i klubom. Sve institucije moraju podržati ovakav smijeh djece, alternative nema. Koristim priliku da čestitam klubu i zahvalim se na organizaciji ovakvog turnira, a vjerujem da ćemo u budućnosti i dalje provoditi ovakvu praksu i ugostiti djecu iz cijele Hrvatske, kazao je Janković.

Ivan Janković još jednom je ukazao na ponos okupljenom djecom u kojoj vidi veliki potencijal. Tom prilikom gradonačelnik je dodao kako će iz godine u godinu i dalje grad podupirati sport i pružati podršku djeci gdje god će se to moći.

Prvom “Banići kupu” redom su se odazvale ekipe: NK Lokomotiva, NK Istra, HNK Gorica, HNK Rijeka, NK Gošk Kaštela, NK Vojnić 95, GŠNK Mladost Petrinja, HNK Segesta, NK Metalac, NK Dubrava, NK Karlovac i ŠNK Banovac Glina.

Predsjednik kluba Banovac Glina Marko Paić kazao je kako je ovo prvi turnir, ali ne i posljednji, a otkrio nam je i kako se rodila ideja za organiziranjem turnira.

S obzirom na to da je klub proslavio 110 godina postojanja te da je ovo grad hrvatske himne i bana Josipa Jelačiča, odlučili smo organizirati nešto što će se urezati u pamćenje, a naziv je dobio po našem Jelačiću. Grad Glina pružio nam je veliku podršku, a prikupili smo oko 26 sponzora u roku od dva mjeseca, no posebice veliku pomoć pružio je gradonačelnik Janković, rekao nam je Paić.

Danas je u Glini sveukupno 12 klubova, zajedno s brojnim posjetiteljima, roditeljima i djecom.

Prethodni članakPri kraju je obnova glinske srednje škole, izgleda odlično!
Sljedeći članakGLINA U autu zagrebačkih registracija i bez dokumenata krijumčario migrante