GLINA U autu zagrebačkih registracija i bez dokumenata krijumčario migrante

Foto: ilustracija MUP

Policija uprava sisačko-moslavačka izvijestila je o još jednom slučaju krijumčarenja ilegalnih migranata na području Gline, koje je u autu zagrebačkih registracija prevozio hrvatski državljanin bez vozačke dozvole i dokumenata za provjeru identiteta.

Kako je priopćeno, policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta u četvrtak navečer, 11. siječnja, na glinskom području zaustavili su hrvatskog državljanina koji je u autu zagrebačkih registracija prevozio više stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

VEZANE VIJESTI
GLINA Turčin pokušao prevesti migrante, policija ga zaustavila

Osumnjičeni za kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, je uhićen i doveden u službene prostorije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni hrvatski državljanin iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod zabranom, da mu je izrečena zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole te da nije koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje, a nije imao ni prometnu dozvolu kod sebe niti dokument kojim bi bilo moguće provjeriti identitet. Odbio je testirati se na droge.

VEZANE VIJESTI
GLINA Turčin pokušao prevesti migrante, policija ga zaustavila

Protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, priopćeno je iz PU.

Prethodni članakOtvoren je “Banići kup”! Nogometni turnir okupio djecu iz cijele Hrvatske
Sljedeći članakKosovar policajcima predočio krivotvorene dokumente