Osnovna škola Glina sudjeluje u europskom projektu podučavanja usmjerenog na učenika

Osnovna škola Glina već pet godina sudjeluje u raznim europskim školskim projektima, a od rujna 2015. sudjeluje kao partnerska ustanova u školskom partnerstvu u okviru Ključne aktivnosti 2 programa Erasmus+ koje je financirano od strane Europske komisije. U projektu pod nazivom “ICU – a toolbox for optimal teaching” osim Osnovne škole Glina, kao jedine iz Hrvatske, sudjeluju i osnovne škole iz Estonije, Finske, Norveške, Poljske, Španjolske i Švedske.

Zbog suvremenijeg načina življenja u posljednjem desetljeću, a time i određenih promjena u podučavanju, glavni cilj ovoga projekta je bio razmijeniti iskustva i ideje nastavnika iz više zemalja te postići što kvalitenije i učinkovitije metode podučavanja koje će potom biti prenesene na učenike i na razvoj njihovih vještina.

Vrijednost čitavog dvogodišnjeg projekta je oko 100.000 eura, od čega je Osnovna škola Glina za provedbu projektnih aktivnosti dobila 12.510 eura. U sklopu ovog projekta, učitelji iz šest europskih zemalja stigli su u naš grad, a njihov domaćin je pedagog Osnovne škole Glina Zoran Kirinić, ujedno i koordinator projekta.


Vjerujemo kako će sudjelovanje u ovakvom projektu višestruko doprinijeti podizanju kvalitete rada, kako učitelja, tako i učenika.

Prethodni članakNa incijativu Društva “Terra banalis” održat će se prva Noć muzeja u Glini
Sljedeći članakVIDEO PRIJENOS – 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline