Održana međunarodna konferencija “Voditelji škola koje čine razliku”

Na konferenciji je sudjelovala i ravnateljica Srednje škole Glina

Udruga hrvatskih ravnatelja srednjih škola i Europsko udruženje ravnatelja škola organizirali su međunarodnu ESHA konferenciju pod nazivom “Voditelji škola koje čine razliku”.

Konferencija se održava svake dvije godine, a ova je bila posvećena suočavanju s izazovima u ravnateljskom poslu te razvoju strategije koja omogućava čelnicima škola da naprave stvarnu razliku u svojim školama i obrazovnim ustanovama.

Konferencija je održana u Dubrovniku, a sudjelovalo je oko 600 ravnateljica i ravnatelja vrtića, osnovnih, srednjih škola i učeničkih domova iz 30 europskih zemalja.

VEZANE VIJESTI
U Srednjoj školi Glina svečano otvorene nove učionice

Iz Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su ravnatelji iz Srednje škole Tina Ujevića Kutina, Tehničke škole Kutina, Gimnazije Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Petrinja i Srednje škole Glina.

U tri radna dana, od 25. do 27. listopada, na predavanjima i radionicama obrađivane su teme inovacija, STEM obrazovanja, digitalne transformacije škola, zdravlja i održivosti, utjecaja ravnatelja na učenička postignuća, pozitivnih promjena u školskom okruženju, ulozi i angažmanu roditelja u radu škole, suradnji škole i zajednice, umjetnoj inteligenciji te budućnosti obrazovanja u sljedećih deset godina. Za sudionike je organiziran posjet staroj gradskoj jezgri Dubrovnika, odgojno-obrazovnim ustanovama i učeničkim domovima te Dubrovnik Expu – centralnom događaju međusektorske suradnje u području obrazovanja.

VEZANE VIJESTI
Početak nove školske godine u Srednjoj školi Glina

Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, na zajedničkom sastanku s hrvatskim ravnateljima, osvrnula se na aktualnosti u hrvatskom obrazovnom sustavu, a konferencija je bila prilika i za predstavljanje Erasmus + projekta “Inovativni ravnatelji za zelenu i digitalnu transformaciju škola” u koju je uključeno dvadesetero hrvatskih ravnatelja, a čak troje ih je iz Sisačko-moslavačke županije; Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Topusko i Srednje škole Glina.

VEZANE VIJESTI
Učenici Srednje škole Glina obilježili Dan ljudskih prava

Ovakva konferencija na europskom nivou, osim stjecanja novih znanja, dijeljenja iskustava te primjera dobrih praksi, za cilj ima razvijanje novih ideja te umrežavanje škola na nacionalnom i europskom nivou među sudionicima globalne ESHA obitelji.

Prethodni članakNapustio nas je naš Joso Šimanović
Sljedeći članakKod Gline spriječen novi pokušaj krijumčarenja 29 stranih državljana