Obilježavanje blagdana Svih svetih u Glini

 

Povodom blagdana Svih Svetih tijekom jutra i prijepodneva upriličeno je paljenje lampiona na ukopnim mjestima smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Gline, neovisno o mjestu ukopa.

Obilazak groblja organizirao je Ured državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, a u suradnji s Gradom Glina i Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

U ime Ministarstva branitelja, lampioni su upaljeni na ukopnim mjestima smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a u ime Grada Gline i Ministarstva branitelja lampioni su upaljeni i na Spomen obilježjima masovnih grobnica u Glini: Novo groblje i Pogledić, Gornjem Viduševcu, Velikoj Solini, Gornjoj Bučici, Gornjem Taborištu i Novom Selu Glinskom te kod središnjeg križa svakog navedenog groblja za sve nestale i umrle hrvatske branitelje.

Dodajmo i kako će povodom blagdana Svih Svetih gradonačelnik Stjepan Kostanjević sa suradnicima i predstavnicima braniteljskih udruga Grada Gline položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred spomen obilježja „SUZA“ u Glini u ponedjeljak, 31.listopada 2016.godine u 12,00 sati.

Prethodni članakVIDEO – Vukovarska bitka stigla u Glinu!
Sljedeći članakVIDEO – Veliko srce Gline – održana još jedna humanitarna akcija “Note dobrote”