Napreduju radovi na crkvama u Maloj Solini i Petrinji

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je, u srijedu 6. lipnja gradilište župne crkve Ranjenog Isusa u Maloj Solini i župne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji kako bi se upoznao s dosada izvedenim radovima.

Tom prigodom biskup se u pratnji domaćih župnika vlč. Ivice Mađera i vlč. Josipa Karasa susreo s izvođačem radova g. Davorom Vrbanekom koji ih je upoznao s trenutnim aktivnostima na gradilištu te uvjerio da sve napreduje dogovorenim intenzitetom. Dinamičkim planom izvođenja za, 1991. u Domovinskom ratu srušenu crkvu u Maloj Solini predviđeno je da ona kroz slijedećih godinu dana bude stavljena pod krov, a radovi se uz konzervatorski nadzor obavljaju uz pomoć Ministarstva kulture, Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline.

 

Crkva Preobraženja Gospodnjeg, nakon što su ovih dana završeni radovi na tornju, kroz sljedeću fazu dobit će vanjsku fasadu, a zatim slijedi rastavljanje unutarnje skele i ako to dozvole uvjeti, krajem godine, žbukanje unutrašnjosti. Premda je još velik dio posla pred nama, biskup je izrazio zadovoljstvo učinjenima jer je već više od pola gradnje izvedeno. Biskup se nada i da će ovogodišnje slavlje Preobraženja Gospodnjega slaviti sa župljanima u ovoj crkvi.

  

Prethodni članakBiskup podijelio sakramente kršćanske inicijacije u Kaznionici u Glini
Sljedeći članakAKTUALNO Gost Mario Božurić