Napadača iz Splita sumnjiče za ubojstvo djeda iz Gline, pronađen raskomadan

Dovršeno višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

U utorak, 4. listopada, u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je izvanredna konferencija za medije, na kojoj su načelnik Policijske uprave Luka Pešut i voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec prezentirali dovršeno kriminalističko istraživanje o nestanku muške osobe iz 2019. godine.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave u suradnji s Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku dovršili su složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ iz čl. 111. t. 2 KZ-a, na štetu tada 89-godišnjeg muškarca.

VEZANE VIJESTI
Ulica pogrešnog skretanja

U sklopu kriminalističkog istraživanja koje je započeto dana 28. prosinca 2019. godine, kada je ova Policijska uprava zaprimila prijavu nestanka tada 89-godišnjeg muškarca s glinskog područja, do rujna ove godine, poduzeto je niz operativnih mjera, dokaznih radnji i vještačenja, kroz koje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak, točno neutvrđenog dana, u razdoblju od 16. do 19. prosinca 2019. godine, došao do obiteljske kuće u mjesto Roviška u kojoj je boravio 89-godišnjak, gdje je nakon verbalnog sukoba, u namjeri da ga ubije, podesnim predmetom zadao više udaraca 89-godišnjem muškarcu, koji je zbog svoje ranjive životne dobi od zadobivenih ozljeda preminuo.

VEZANE VIJESTI
Dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Osumnjičeni je potom u cilju prikrivanja izvršenja kaznenog djela, beživotno tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće žrtve su krajem prosinca prošle godine, pronađeni i izuzeti u sklopu očevida.

Protiv osumnjičenog 29-godišnjaka koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne zbog više drugih kaznenih djela protiv života i tijela, Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena je kaznena prijava.

Prethodni članakGORNJA BUČICA Nismo ih zaboravili, hvala im za sve!
Sljedeći članakGORNJI KLASNIĆ Sletio s kolnika i udario u ogradu