Najavljena tribina o samoobnovi u Glini

Tribina u Glini bit će održana 7. ožujka

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Obnova s naglaskom na samoobnovu uz predujam, bila je tema javne tribine održane u Sisku u srijedu, 1. ožujka u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na kojoj je državni tajnik Domagoj Orlić predstavio građanima najvažnije novosti novog Zakona o obnovi.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

“Najveća prednost samoobnove je što podnositelji zahtjeva, odnosno osobe koje imaju pravo na obnovu, sami biraju projektanta i izvođača radova, nema dugotrajnog postupka javne nabave i cijeli postupak je ubrzan”, rekao je Orlić.

VEZANE VIJESTI
Marinbrod i Brest Pokupski: Postavljeni mobilni timovi za prijavu šteta od potresa i "zeleni" imaju pravo na prijavu štete

Tribina u Sisku imala je veliki odaziv građana čiji su domovi stradali u potresu, a nakon održane tribine svi podnositelji zahtjeva imali su priliku saznati u kojoj fazi postupka su njihovi zahtjevi za obnovom.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Državni tajnik Orlić najavio je održavanje još ovakvih tribina na potresom pogođenom području, a u Sisačko-moslavačkoj županiji sljedeća je tribina 7. ožujka u Glini.

VEZANE VIJESTI
Tribina “Znanjem protiv raka dojke” 26. listopada u Glini

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Prethodni članakProvaljeno u potresom oštećene stanove
Sljedeći članakOdluka o sufinanciranju troškova režija za privremeno stambeno zbrinute nakon potresa